Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία 2-0: Τεστ θετικό ενόψει Γαλλίας

Με εξαιρετική εμφάνιση στο α' 45λεπτο η Εθνική Ελλάδας επιβλήθηκε 2-0 της Νέας Ζηλανδίας στο φιλικό του «Γ. Καμάρας».

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία 2-0: Τεστ θετικό ενόψει Γαλλίας

Σχετικά έτοιμη για το επερχόμενο ματς κόντρα στη Γαλλία, αλλά και αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, εμφανίστηκε η Εθνική Ελλάδας στο φιλικό της Παρασκευής (17/11) με αντίπαλο τη Νέα Ζηλανδία στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Η βασική διαφορά της «γαλανόλευκης» ήταν η παρουσία του Κωνσταντέλια στην αρχική ενδεκάδα, μια επιλογή του Πογέτ που έδωσε άλλη πνοή στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έφτιαξε ήταν μέσα σε όλες σχεδόν τις καλές στιγμές της Εθνικής στο παιχνίδι.

Παράλληλα, άνοιξε και τον δρόμο προς τη νίκη με το γκολ που πέτυχε στο 10' ύστερα από φαλτσαριστή σέντρα που ξεγέλασε τους πάντες και έστειλε την μπάλα να... αναπαυθεί στην αριστερή γωνία του Γουντ. Έστω και αν η πρόθεσή του ήταν να σεντράρει και όχι να σκοράρει.

Θετική ήταν γενικότερα όλη η μεσοεπιθετική γραμμή της Ελλάδας στο α' μέρος, με τους Γιακουμάκη (πέτυχε «σεντερφορίσιο» γκολ στο 29' κλείνοντας το σκορ στο 2-0), Μπακασέτα, Μάνταλο, Μασούρα, αλλά και τους Τσιμίκα, Μπάλντοκ να είναι πολύ καλοί σε αυτό το διάστημα.

Και λέμε «σε αυτό το διάστημα» γιατί στην επανάληψη η ελληνική ομάδα έριξε τις στροφές στο... ρελαντί, θέλοντας προφανώς να κρατήσει δυνάμεις και ενόψει Γαλλίας. Στη διατήρηση του φρενήρους ρυθμού του α' μέρους δεν βοήθησαν φυσικά ούτε και οι 12 αλλαγές που έκαναν οι δύο ομάδες στο β' ημίχρονο...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: «Γ. Καμάρας» (Ριζούπολη)

ΕΛΛΑΔΑ - ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ 2-0

Σκόρερ: 10' Κωνσταντέλιας, 29' Γιακουμάκης

Διαιτητής: Σιμπέλι (Ελβετία)

Κίτρινες κάρτες: 52' Κουρμπέλης

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ Χατζηδιάκος Μαυροπάνος Τσιμίκας – Μπακασέτας (70’ Γαλανόπουλος) Μάνταλος (90’ Τζαβέλλας) Κουρμπέλης (70’ Μπουχαλάκης) – Κωνσταντέλιας (57’ Φούντας) Μασούρας (57’ Πέλκας) Γιακουμάκης (57’ Παυλίδης).

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Ντάρεν Μπέιζλι): Γουντ – Μπίντον (83’ Σέρμαν) Σμιθ Κακάτσε – Σινγκ (62’ Τζαστ) Στάμενιτς Πέιν Γκάρμπετ (71’ Τσάμπνες) Μπελ (71’ Λούις) – Μακ Κάουατ (83’ Μάτα) Γουντ (46’ Γουέιν).