Λουίς Ντίας: Με δύο γκολ υπέγραψε τη νίκη της Κολομβίας επί της Βραζιλίας

Ο Λουίς Ντίας σκόραρε δύο φορές εναντίον της Βραζιλίας με την Κολομβία να επικρατεί 2-1 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ο πατέρας του παρακολουθούσε από την κερκίδα.

Λουίς Ντίας: Με δύο γκολ υπέγραψε τη νίκη της Κολομβίας επί της Βραζιλίας

Ο Λουίς Ντίας σκόραρε δύο φορές για την Κολομβία, καθώς οι Los Cafeteros νίκησαν 2-1 τη Βραζιλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026. Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Κολομβία νικά τη Βραζιλία σε προκριματικά Μουντιάλ.

Τα γκολ του Ντίας ήρθαν μία εβδομάδα μετά την απελευθέρωση του πατέρα του μετά την απαγωγή του από τον ELN (Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός/Εjercito de Liberacion Nacional), μια αριστερή ανταρτική ομάδα που περιγράφεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Κολομβία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Έθνη. Ο πατέρας του Ντίας βρισκόταν στις κερκίδες για να παρακολουθήσει το παιχνίδι στην Baranquilla της Κολομβίας, στο οποίο ο Γκαμπριέλ Μαρτινέλι άνοιξε το σκορ για τη Βραζιλία στο 4ο λεπτό, πριν ο Ντίας πετύχει ένα γρήγορο διπλό, με γκολ στο 75ο και 79ο λεπτό.

Η Κολομβία είναι αήττητη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από πέντε αγώνες και πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση της CONMEBOL με εννέα βαθμούς, πίσω από την Αργεντινή και την Ουρουγουάη. Ο Ντίας και η Κολομβία αντιμετωπίζουν την Παραγουάη στην Ασουνσιόν την Τρίτη. Η Βραζιλία έχασε το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι της και βρίσκεται πλέον στην πέμπτη θέση.