Mε κορυφαίο τον Γιόβετιτς «ζωντανό» το Μαυροβούνιο στο... κόλπο της πρόκρισης!

Mε τον Στέβαν Γιόβετις να έχει γκολ και ασίστ το Μαυροβούνιο νίκησε 2-0 τη Λιθουανία και μέχρι την τελευταία αγωνιστική ελπίζει σε πρόκριση στο Εuro2024. Στα τελικά της Γερμανίας οι Σλοβάκοι.

Mε κορυφαίο τον Γιόβετιτς «ζωντανό» το Μαυροβούνιο στο... κόλπο της πρόκρισης!

Έχοντας ένα γκολ και μια ασίστ κατά της Λιθουανίας ο Στέβαν Γιόβετιτς όχι μόνο ήταν ο κορυφαίος του Mαυροβουνίου στην αναμέτρηση του 7ου προκριματικού ομίλου, αλλά διατήρησε τις ελπίδες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του για πρόκριση μέχρι την τελευταία αγωνιστική!

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, βασικός, στην αναμέτρηση της Ποντγκόριτσα... σέρβιρε στον Κουτς το 1-0 στο 3ο λεπτό και στο 48' από πάσα του Καρμάι «τελείωσε» το ματς (κόντρα στους προτελευταίους και αποκλεισμένους αντιπάλους του) αφήνοντας τον αγωνιστικό χώρο στο 69'.

Έτσι την τελευταία αγωνιστική οι Μαυροβούνιοι θα πάνε να διεκδικήσουν την πρόκριση σε τελικό με την Ουγγαρία εκτός έδρας ελπίζοντας σε... γκέλα της Σερβίας εντός έδρας.

Αντίθετα στα τελικά της Γερμανίας προκρίθηκε η Σλοβακία ως 2η από τον 10ο όμιλο αφού νίκησε, με ανατροπή και το... χορταστικό 4-2, την Ισλανδία στην Μπρατισλάβα.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Όσκαρσον (17΄) αλλά ακολούθησαν τέσσερα γκολ των γηπεδούχων (30' Κούτσκα, 36' πεν. Nτούντα, 47', 55' Χαράσλιν) με τους Ισλανδούς να μειώνουν με τον Γκούντιονσεν (74').

Την ίδια στιγμή το 3-1 (6' Όλεσεν, 30' πεν., 90+5' Ροντρίγκες, 55' αυτ. Μούγιακιτς - 90+3' Γκοϊκόβιτς) του, τρίτου, Λουξεμβούργου επί της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ήταν δίχως αντίκρισμα.

Ματς που διεκόπη για ρίψη καπνογόνων.

Όσο για την ήδη... περασμένη στα τελικά και πρωτοπόρο του γκρουπ Πoρτογαλία με γκολ των Κριστιάνο Ρονάλντο (46') και Ζοάο Κανσέλο (57') νίκησε σε... προπόνηση στο Λίχτενσταϊν την τοπική ομάδα.

Τα αποτελέσματα:

1ος Όμιλος

Γεωργία – Σκωτία 2-1
Κύπρος – Ισπανία 1-3

Οι επόμενοι αγώνες:

19/11: Σκωτία – Νορβηγία, Ισπανία – Γεωργία

6ος Όμιλος

Αζερμπαϊτζάν - Σουηδία 3-0
Εσθονία - Αυστρία 0-2

Οι επόμενοι αγώνες:

19/11: Σουηδία – Εσθονία, Βέλγιο – Αζερμπαϊτζάν

7ος Όμιλος

Βουλγαρία - Ουγγαρία 2-2

Μαυροβούνιο - Λιθουανία 2-0

Οι επόμενοι αγώνες:

19/11: Σερβία – Βουλγαρία, Ουγγαρία – Μαυροβούνιο

10ος Όμιλος

Λιχτενστάιν – Πορτογαλία 0-2
Λουξεμβούργο – Βοσνία 3-1
Σλοβακία – Ισλανδία 4-2