Εθνική: Σημασία είχε... το ταξίδι

Η Εθνική Ελλάδας το πάλεψε στα European Qualifiers, όμως τώρα έχει μπροστά της τα μπαράζ του Nations League, κουβαλώντας ως... προίκα τις εμπειρίες που αποκόμισε απέναντι σε Ολλανδία και Γαλλία. 

Εθνική: Σημασία είχε... το ταξίδι

«Λύγισε» λοιπόν η Εθνική Ελλάδας στο φινάλε απέναντι στην Ολλανδία στην "OPAP Arena". Μια έκβαση λογική κατόπιν ψύχραιμης ματιάς, αφού οι «οράνιε» είχαν τα ηνία του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο μέρος του.

Ο Βλαχοδήμος με τις επεμβάσεις του κράτησε τη «γαλανόλευκη» στο παιχνίδι, όμως δύσκολα θα ισχυριστεί κανείς ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν δίκαιο. Η επιλογή του Πογέτ να «ματσάρει» το 3-5-2 των Ολλανδών δεν βγήκε, κυρίως διότι «απογμυνώθηκε» η μεσαία γραμμή. Ο Μπακασέτας έπαιζε πολύ ψηλά στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι Έλληνες διεθνείς να κρατήσουν την μπάλα.

Μοιραία, «χάθηκε» και ο Μασούρας επιθετικά, ο οποίος έκανε ότι μπορούσε από δεξιά, έτρεξε πολύ, κάλυψε, μάρκαρε. Χωρίς αυτούς τους δύο λοιπόν, ο Ιωαννίδης έμεινε μόνος ανάμεσα… στα θηρία.

Κι όμως, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού τα πήγε περίφημα, κάνοντας μια ιδιαίτερα θετική εμφάνιση. Κράτησε την μπάλα, είχε καλές υποδοχές, έδωσε μάχες με τους Ολλανδούς στόπερ. Γενικότερα προσπάθησε να κρατήσει μόνος του επιθετικά την «γαλανόλευκη». Αν είχε «σπάσει» και την μπάλα στον Μασούρα στην «μπούκα» του από δεξιά στο δεύτερο ημίχρονο, θα είχε κάνει το τέλειο παιχνίδι.

Στο τέλος της ημέρας, η Εθνική κοίταξε τα μάτια Γάλλους και Ολλανδούς στα δύο από τα τρία παιχνίδια που έπαιξε μαζί τους και με «προίκα» τις παραστάσεις που αποκόμισε θα διεκδικήσει στα μπαράζ του UEFA Nations League την παρουσία της στα γήπεδα της Γερμανίας.

Με την ποιότητά της, δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει. Θα κληθεί να επιτεθεί αλλά πρώτα από όλα να μείνει συγκεντρωμένη προκειμένου να έρθει η πολυπόθητη επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις έπειτα από μια δεκαετία.