Σκίμπε: «Ευπρόσδεκτη και η ισοπαλία» (vid)

Ο προπονητής της Εθνικής τόνισε πως η «γαλανόλευκη» θα παίξει για δύο αποτελέσματα απέναντι στη Φιλανδία.

Σκίμπε: «Ευπρόσδεκτη και η ισοπαλία» (vid)

Η νίκη είναι πάντα καλοδεχούμενη, όμως και μια ισοπαλία στον αυριανό (15/10) αγώνα με τη Φινλανδία θα ήταν ευπρόσδεκτη είπε ο Μίχαελ Σκίμπε, στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα της Εθνικής με τη Φινλανδία στο Τάμπερε, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Nations League.

«Είναι δύσκολος ο αγώνας γιατί η Φινλανδία είναι μια ομάδα που τρέχει, μάχεται και είναι καλή στις αντεπιθέσεις. Δεν πρέπει να δώσουμε χώρους. Να πάρουμε τη νίκη ή έστω τον έναν βαθμό στον αγώνα», ανέφερε ο Γερμανός εκλέκτορας στην αρχική τοποθέτησή του.

Ο Σκίμπε ρωτήθηκε αν είναι φαβορί η Ελλάδα για την άνοδο στη League B: «Για κάθε έθνος είναι σημαντικό να ανέβει κατηγορία. Το θέλουν και οι άλλες ομάδες. Έχουμε καλή ομάδα, είμαστε υπερήφανοι που εκπροσωπούμε τους Έλληνες. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Να είμαστε όσο γίνεται καλύτεροι και πιο τυχεροί στον αγώνα».

Όσο για το αν δημιουργεί πίεση σε διεθνείς και τεχνική ηγεσία το έπος του 2004; «Το 2004 ήταν υπέροχη εμπειρία για τους Έλληνες. Αποδεικνύει πως όλα είναι δυνατά στο ποδόσφαιρο και πως τα πάντα μπορούν να συμβούν. Στόχος η άνοδος, η πρόκριση στο Euro και μια καλή πορεία εκεί».

Ερωτηθείς για το αν οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος μπορούν να περιορίσουν τον πρώτο σκόρερ του ομίλου, Τέεμου Πούκι, ο Σκίμπε δεν το σκέφτηκε καν: «Φυσικά και χαίρομαι που τους έχω στη διάθεσή μου. Δεν θα αμυνθούν βέβαια μόνο αυτοί. Για να αντιμετωπίσεις μια ομάδα όλοι πρέπει να λειτουργήσουν καλά αμυντικά. Πρέπει να αμυνθούν όλοι καλά για να μη δεχθούμε γκολ».

Ο Σκίμπε προανήγγειλε αλλαγές στην ενδεκάδα, όχι μόνο στη θέση του τραυματία Κουρμπέλη: «Πρέπει να δω πρώτα την προπόνηση και να μιλήσω με τους παίκτες. Έχουμε πολλούς καλούς μέσους. Θα τον αντικαταστήσουμε τον Κουρμπέλη με καλό παίκτη. Ίσως να έχουμε και νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Αύριο το πρωί θα αποφασίσω».

Αναφορικά με την τακτική, αποκάλυψε ότι: «Δεν θα έλεγα πως θα παίξουμε αμυντικά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε επιθετικοί, να πιέσουμε ψηλά και να έχουμε καλή ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Θα παίξουμε παιχνίδι υψηλού επιπέδου. Ακόμα και η ισοπαλία θα μας φέρει σε καλή θέση, γιατί έχουμε δυο εντός έδρας αγώνες μετά. Θα παλέψουμε για να πάρουμε τους τρεις πόντους».

Ο Κώστας Μανωλάς εκπροσώπησε τους Έλληνες διεθνείς στη συνέντευξη Τύπου και δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της Εθνικής ομάδας.