Τι έκαναν οι διεθνείς του Ολυμπιακού στα πρώτα ματς των εθνικών τους

Ο νεοσύστατος θεσμός του Nations League, τα προκριματικά του EURO U21 και το Κόπα Άφρικα άδειασαν για ακόμη μία φορά το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού.

Τι έκαναν οι διεθνείς του Ολυμπιακού στα πρώτα ματς των εθνικών τους

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 15 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, λείπουν από το προπονητικό κέντρο του Ρέντη καθώς βρίσκονται με τις αποστολές των Εθνικών τους ομάδων για τον θεσμό του Nations League, τα προκριματικά EURO U21 και τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα.

Συγκεκριμένα, οι 15 παίκτες που λείπουν είναι οι εξής: Φορτούνης, Τσιμίκας, Λάζαρος, Φετφατζίδης, Νικολάου, Μασούρας, Μπουχαλάκης, Μεριά, Χασάν, Καμαρά, Ομάρ, Νάτχο, Βούκοβιτς, Σισέ.

Οι επιδόσεις τους στους αγώνες που έλαβαν μέρος:

Φορτούνης: Αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο στη νίκη της Ελλάδας επί της Ουγγαρίας με σκορ 1-0. Η αμυντική λειτουργία της Ουγγαρίας ήταν προσαρμοσμένη έτσι ώστε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις ικανότητες του Φορτούνη. Ως ένας σημείο, η τακτική των Ούγγρων ήταν επιτυχημένη, όμως ο επιτελικός μέσος του Ολυμπιακού «έχτισε» το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, αφού έκανε την πάσα «κλειδί» στον Τσιμίκα για να την στείλει συστημένη στο κεφάλι του Μήτρογλου. Η ποιότητα του έκανε τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο και βοήθησε την Εθνική ομάδα να πάρει τους 3 βαθμούς.

Λάζαρος : Αντικατέστησε τον Πέλκα στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης της Εθνικής με την Ουγγαρία και στο μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε, πρόλαβε να κάνει την ευκαιρία του με ένα καλό σουτ.

Τσιμίκας: Στο ντεμπούτο του με την Εθνική ανδρών, αγωνίστηκε βασικός και έπαιξε όλο το 90λεπτο. Ο νεαρός ακραίος μπακ του Ολυμπιακου, στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αρκετά νευρικός στις κινήσεις του, ωστόσο κατάφερε να ανεβάσει την απόδοση του πολύ γρήγορα. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 65ο λεπτό, έβγαλε την καταπληκτική σέντρα στον Μήτρογλου ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία και έδωσε τη νίκη στους «γαλανόλευκους».

Μπουχαλάκης: Ήταν αναπληρωματικός στη νίκη της Εθνικής Ελλάδος και αντικατέστησε τον Μήτρογλου λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Φετφατζίδης: Δεν αγωνίστηκε στη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Ουγγαρίας με σκορ 1-0

Μασούρας: Ήταν στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για το ματς με την Κροατία αλλά δεν αγωνίστηκε.

Ανδρούτσος: Ήταν βασικός στην ήττα της Εθνικής Ελπίδων με αντίπαλο το αντίστοιχο συγρκότημα της Εθνικής Κροατίας αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει με τις ικανότητες του και έδωσε τη θέση του στον Χατζηγιοβάνη στο 64ο λεπτό.

Νικολάου: Αγωνίστηκε βασικός στην ήττα της Εθνικής Ελπίδων από την Κροατία με σκορ 2-0. Στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης δέχτηκε κόκκινη κάρτα και αποχώρησε από το ματς τη στιγμή που έδειχνε η ομάδα πως συνέρχεται μετά το γκολ που είχε δεχτεί.

Νάτχο: Ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Ισραήλ στη νίκη επί της Σκωτίας με σκορ 2-1. Όλα περνούσαν από τα πόδια του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, που δείχνει ανανεωμένος και θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια στη μηχανή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Το μοναδικό μελανό σημείο για τον διεθνή μέσο, ήταν ένα χτύπημα που δέχτηκε και έδειχνε να πονάει ωστόσο ακόμα δεν είναι γνωστό αν υπάρχει κάποιος τραυματισμός.

Ομάρ: Αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο στη νίκη της Νορβηγίας επί της Σλοβενίας με 1-0. Η απόδοση του ήταν πολύ καλή καλή και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της χώρας του επί του αντίστοιχου συγκροτήματος της Σλοβενίας.

Βούκοβιτς: Δεν αγωνίστηκε στην εκτός έδρας νίκη της Σερβίας επί του Μαυροβουνίου με σκορ 0-2.

Καμαρά: Οι εμφανίσεις του με τους «ερυθρόλευκους» τράβηξαν το ενδιαφέρον του προπονητή της εθνικής Γουϊνέας που τον κάλεσε για πρώτη φορά στην αποστολή της ομάδας. Στη νίκη με σκορ 2-0 επί της Ρουάντα, ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του γηπέδου, αφού κρατούσε όλο το κέντρο της Γουϊνέας. Στο τέλος του παιχνιδιού, πήρε το χειροκρότημα από τον κόσμο για το πολύ θετικό ντεμπούτο που πραγματοποίησε.

Σισέ: Έπαιξε βασικός στο ντεμπούτο του με την Εθνική Σενεγάλης απέναντι στο Σουδάν και ήταν πολύ θετικός. Συγκεκριμένα, ο αμυντικός του Ολυμπιακού, ήταν εκείνος ο παίκτης που άνοιξε το σκορ για τη Σενεγάλη στο 17ο λεπτό. Τελικό σκορ της αναμέτρησης 3-0. Δείτε το γκολ του Σισέ:

Χασάν: Μπήκε στην αναμέτρηση στο 2ο μέρος αντικαθιστώντας τον Μαρουάν Μοσέν και σημείωσε πολύ καλή επίδοση. Μπορεί να μη πέτυχε γκολ ο επιθετικός του Ολυμπιακού, βοήθησε πολύ στο επιθετικό κομμάτι την χώρα του και ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του γηπέδου. Στο επαναληπτικό ματς με τη Σουαζιλάνδη, εκτός έδρας αυτή τη φορά, αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού καθώς ο Σαλάχ δεν θα αγωνιστεί λόγο του τραυματισμού του.

Μεριά: Ήταν βασικός και έπαιξε όλο το παιχνίδι στη νίκη της Τυνησίας επί του Νίγηρα με σκορ 1-0. Μάλιστα, ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης στο 17ο λεπτό και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Δείτε το γκολ του Μεριά: