Προκριματικά Εuro 2024: Συνεχίζει «απόλυτη» η Γαλλία!

Ενώ η Εθνική γνώριζε τη συντριβή στο Αϊντχόφεν, από την Ολλανδία, η πρωτοπόρος του 2ου ομίλου των Προκριματικών του Εuro 2024 Γαλλία επικρατούσε των Ιρλανδών στο Παρίσι με 2-0 φτάνοντας τις 5 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Προκριματικά Εuro 2024: Συνεχίζει «απόλυτη» η Γαλλία!

Toν... χαβά της η Γαλλία!

Ενώ «πίσω» της γίνεται χαμός, για τη δεύτερη προνομιούχο θέση του 2ου προκριματικού ομίλου του Εuro 2024, οι φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου συνέχισαν τον... καλπασμό τους και την... προπαίδεια του τρία φτάνοντας τους 15 πόντους με την 5η τους νίκη σε ισάριθμα ματς του γκρουπ!

Θύμα των «μπλε» οι Ιρλανδοί τους οποίους ξανανίκησαν (μετά το 1-0 στο Δουβλίνο) στο Παρίσι 2-0.

Η ομάδα Ντεσάμπ προηγήθηκε (19') με τον Τσουαμενί από τροφοδοσία του Εμπαπέ και στο ο Τιράμ στο 48' έκανε το 2-0.

Tην ίδια στιγμή στον 5ο όμιλο τα (δίχως νίκη) Nησιά Φερόε μπλόκαραν την Πολωνία στη Βαρσοβία μέχρι το 73' όταν ένα πέναλτι του Λεβαντόφσκι έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» κι ένα ακόμη τέρμα (83') του επιθετικού της Μπαρτσελόνα έδωσε τη νίκη με 2-0 στους Ανατολικοευρωπαίους.

Το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με το 1-1 της Τσεχίας με την Αλβανία (56' Tσέρνι - 66' Μπαϊράμι) διατήρησε μεν τους Τσέχους επικεφαλής αλλά και το -1 των γειτόνων.
Στο -2, πλέον, οι Πολωνοί από τους πρωτοπόρους...

Με ανατροπή άλωσαν το Βελιγράδι οι Μαγυάροι!

Στον 7ο όμιλο το μεγάλο ματς του Βελιγραδίου μεταξύ των ισόβαθμων συμπρωτοπόρων Σέρβων κι Ούγγρων έληξε με μαγύαρικο θρίαμβο και ανατροπή 2-1.

Παρότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Ζάλαϊ (10') οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το ματς... τούμπα πριν το ημίχρονο χάρη σε δίλεπτο ξέσπασμα με γκολ των Βάργκα (34') και Ορμπάν (36') παίρνοντας κεφάλι στο γκρουπ!

Τέλος στον 8ο όμιλο Δανία και Σλοβενία έμειναν σ' απόσταση... βολής από την πρωτοπόρο Φινλανδία πετυχαίνοντας... καρέ επί των αδύναμων Σαν Mαρίνο και B. Iρλανδίας.

Mε 4-0 (26' Χόιμπιεργκ, 28' Μέλε, 40' Βίντεο, 90+3' Έρικσεν) έληξε το ματς στην Koπεγχάγη και 4-2 (3', 56' Σπόραρ, 17' Στογιάνοβιτς, 42' Τσέτσκο - 7' Πράις, 53' Έβανς) στη Λιουμπλιάνα όπου ο «πράσινος» Σπόραρ σκόραρε δις...