Πασχαλάκης: «Μπορεί να τα καταφέρει η Εθνική»

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι αισιόδοξος για την κρίσιμη αναμέτρηση της Εθνικής στο Αϊντχόφεν με την Ολλανδία (7/9).

Πασχαλάκης: «Μπορεί να τα καταφέρει η Εθνική»

Η εθνική ομάδα με αρκετά προβλήματα στην άμυνα (Μαυροπάνος, Μπάλντοκ) είναι έτοιμη για να κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια στην αναμέτρηση της Πέμπτης (7/9) με την Ολλανδία στο Αίντχόφεν για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Δηλώσεις για τον αγώνα και για το κλίμα στην Εθνική έκανε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού τόνισε στον Sport FM:

«Είναι μία δύσκολη περίοδος για τους ποδοσφαιριστές μετά από προετοιμασία και τα πρώτα παιχνίδια. Έχουμε καιρό να βρεθούμε όλοι μαζί. Στις προπονήσεις βάλαμε τις βάσεις για να είμαστε έτοιμοι στο ματς με την Ολλανδία.

Όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Γαλλία, έτσι και τώρα, οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές και ο στόχος μας δεν αλλάζει. Θα παίξουμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο, δουλέψαμε καλά στις προπονήσεις και πρέπει όλοι μας να παρουσιαστούμε στο 100%.

Σε αυτό το επίπεδο, οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Παίζει σημαντικό ρόλο η προετοιμασία της ομάδας και αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά. Πάνω σ’ αυτούς τους τομείς δουλεύει ο προπονητής μας. Κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμος για την αναμέτρηση με την Ολλανδία.

Αυτό που βλέπω είναι πως το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Δεν έχει αλλάξει. Υπάρχουν εξαιρετικοί χαρακτήρες. Αυτό που έχει αλλάξει στην Εθνική είναι η πειθαρχία. Θεωρώ ότι αυτό είναι θέμα προπονητή. Είμαστε πολύ σοβαροί και πειθαρχημένοι στο τι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να βρεθούμε στα τελικά του Euro 2024 της Γερμανίας».