Πολωνία-Πορτογαλία 2-3: Μπορεί και χωρίς τον Κριστιάνο

Η Πορτογαλία έφτασε τους έξι βαθμούς στον τρίτο όμιλο της πρώτης κατηγορίας του Nations League.

Πολωνία-Πορτογαλία 2-3: Μπορεί και χωρίς τον Κριστιάνο

Η Πορτογαλία μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να φύγει με την νίκη από την έδρα της Πολωνίας.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι που είδαν τον ηγέτη τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να συμπληρώνει εκατό συμμετοχές με την φανέλα της χώρας τους δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την επιθετική γραμμή του αντιπάλου.

Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται τρίτος στην λίστα πίσω από τον πρώην «ερυθρόλευκο» Ζεβλάκοφ και τον Μπλαζτσικόβσκι.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί αλλά οι Πολωνοί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Πιατέκ που εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Ρουί Πατρίσιο.

Η απάντηση από πλευράς Πορτογάλων δεν άργησε να έρθει, με τον Αντρέ Σίλβα να φέρνει το ματς στα ίσα. Με τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να πιέζουν για την ανατροπή ο Ράφα Σίλβα με μία όμορφη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Στην επανάληψη το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο. Η πίεση από πλευράς Πορτογάλων συνεχίστηκε και στο 52' ο Μπερνάντο Σίλβα «κλείδωσε» την νίκη και τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του. Η Πολωνία προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε προς στιγμής με δυνατό σουτ του Μπλαζτσικόβσκι.

Στα υπολειπόμενα λεπτά η Πορτογαλία διαφύλαξε το υπέρ της αποτέλεσμα πανηγυρίζοντας μία σημαντική νίκη που της χαρίζει την πρωτιά στον τρίτο όμιλο της πρώτης κατηγορίας του Nations League.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Στάδιο Σιλεσία

Σκόρερ: Πιάτεκ 18', Αντρέ Σίλβα 31', Ράφα Σίλβα 42' , Μπερνάντο Σίλβα 52' , Μπλαζτσικόβσκι 77'

ΠΟΛΩΝΙΑ: Φαμπιάνσκι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπντνάρεκ, Γέντρετζικ, Ζιελίνσκι, Κριχόβιακ, Κλιχ, Κουρζαβά, Πιάτεκ, Λεβαντόβσκι.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρούι Πατρίσιο, Ζοάο Κανσέλο, Πέπε, Ντίας, Μάριο Ρούι, Νέβες, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Πίζι, Μπ. Σίλβα, Ρ. Σίλβα, Α. Σίλβα.