Αγγλία - Κολομβία 2-1: Με ανατροπή στα ημιτελικά οι «Λέαινες»

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι Αγγλίδες έβγαλαν χαρακτήρα, λύγισαν 2-1 την Κολομβία και πήραν το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Αγγλία - Κολομβία 2-1: Με ανατροπή στα ημιτελικά οι «Λέαινες»

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών προκρίθηκε η Αγγλία.

Οι «Λέαινες» βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο πριν τον φινάλε του α' μέρους αλλά μ' ανατροπή, επικράτησαν 2-1 της Κολομβίας και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία την Τετάρτη (16/8) στις 13:00.

Το πρώτο ημίχρονο έγινε «θρίλερ» προς το τέλος. Η Κολομβία προηγήθηκε με ένα εξαιρετικό τέρμα της Σάντος στο 44' αλλά οι Αγγλίδες απάντησαν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με τη Κεμπ, ύστερα από μοιραίο λάθος της κίπερ των φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη, η Αγγλία ανέβασε τον ρυθμό της και με την Αλέσια Ρούσο στο 63' πήρε το προβάδισμα, το οποίο το κράτησε ως το φινάλε πανηγυρίζοντας την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Αγγλία (Σαρίνα Βίγκμαν): Ερπς, Γκρίνγουντ, Μπράιτ, Κάρτερ, Μπρονς, Γουόλς, Στάνγουεϊ, Ντέιλι, Τόουν, Χεμπ (90’+3’ ‘Ινγκλαντ), Ρούσο (84’ Κέλι)

Κολομβία (Νέλσον Αμπαντία): Πέρεζ (67’ Χιράλντο), Βαγέγκας, Ντ. Αρίας, Κ. Αρίας (10’ Γκουζμάν), Καραμπάλι, Οσπίνα-Γκαρσία (78’ Τσακόν), Μπεντόγια-Ντουράνγκο, Σάντος, Ραμίρες, Ούσμε, Καϊσέδο