Μουντιάλ Γυναικών: Έγραψε ιστορία η Κέϊσι Φερ

Η Κέϊσι Φερ της Νότιας Κορέας έγραψε ιστορία στο ματς με την Κολομβία καθώς έγινε η νεότερη παίκτρια που καταγράφει συμμετοχή σε Μουντιάλ Γυναικών.

Μουντιάλ Γυναικών: Έγραψε ιστορία η Κέϊσι Φερ

Μπορεί η πρεμιέρα της Νότιας Κορέας στο Μουντιάλ Γυναικών να μην ήταν θετική, αφού γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Κολομβία, θα μείνει όμως για πάντα χαραγμένη στην μνήμη της Κέϊσι Φερ.

Η νεαρή κυνηγός πέρασε ως αλλαγή στο 78ο λεπτό της συνάντησης γράφοντας ιστορία, αφού έγινε η νεότερη παίκτρια που αγωνίζεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο σε ηλικία 16 ετών και 26 ημερών.

Το ρεκόρ της νεότερης ποδοσφαιρίστριας που έπαιξε ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών είχε καταριφθεί τελευταία φορά το 1999, όταν η Ιφενάγι Τσιεζίνε εκπροσώπησε τη Νιγηρία μόλις 34 ημέρες μετά τα 16α γενέθλιά της.

Η Κέϊσι Φερ γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από Αμερικανό πατέρα και Κορεάτισσα μητέρα.

Το περασμένο φθινόπωρο πέτυχε 25 γκολ σε 15 παιχνίδια κατά τη διάρκεια της πρώτης της σεζόν στο Pingry School στο Νιου Τζέρσεϊ.

Νωρίτερα φέτος, η Κέϊσι Φερ πέτυχε πέντε γκολ σε δύο προκριματικούς αγώνες για το Κύπελλο Ασίας της Νότιας Κορέας σε επίπεδο Κ17, τραβώντας την προσοχή των εκλεκτόρων των ανώτερων ομάδων.

Ο προπονητής της Νότιας Κορέας, Κόλιν Μπελ δήλωσε στους δημοσιογράφους νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο Κέϊσι Φερ «δεν θα πάει ως επιβάτης, αλλά ως πολύτιμο μέλος της ομάδας και έχει όλες τις πιθανότητες να μπει στην ομάδα».