Εθνική Νέων: Χωρίς Σταυρόπουλο κόντρα στην Ισλανδία

Μετά τις δύο ήττες από Νορβηγία και Ισπανία, η Εθνική Νέων αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Ισλανδίας (10/07/2023, 22:00, Tony Bezzina Stadium) για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του U-19 EURO 2023.

Εθνική Νέων: Χωρίς Σταυρόπουλο κόντρα στην Ισλανδία

Η ισοπαλία της Νορβηγίας με την Ισλανδία (1-1) για την δεύτερη αγωνιστική άφησε και μαθηματικά εκτός συνέχειας του Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος την Εθνική Ομάδα, η οποία όμως, όπως δήλωσε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αναστάσιος Θεός μετά την αναμέτρηση με την Ισπανία, οφείλει να παλέψει για να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από τον συγκεκριμένο αγώνα.

Από την άλλη, οι Ισλανδοί θέλουν την νίκη και παράλληλα χρειάζονται νίκη της Ισπανίας επί της Νορβηγίας ώστε πάρουν την δεύτερη θέση και παράλληλα την πρόκριση στην ημιτελική φάση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Η Ισλανδία δίνει το παρών για πρώτη φορά σε τελική φάση Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων.

Για να βρεθεί στα γήπεδα της Μάλτας κατέκτησε την δεύτερη θέση στον πρώτο προκριματικό γύρο (πίσω από την Γαλλία) και την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο της Elite Round, αφήνοντας εκτός συνέχειας την κάτοχο του τροπαίου την περσινή σεζόν, Αγγλία, της οποίας επικράτησε 1-0 στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Την αυριανή αναμέτρηση ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισλανδία στο Tony Bezzina Stadium της Paola θα διευθύνει ο Γερμανός διαιτητής Σβεν Γιαμπλόνσκι με βοηθούς τον Ρόμπερτ Κέμπτερ (Γερμανία) και τον Ράφαελ Μορίμ (Λουξεμβούργο). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γκέντς Νούζα από το Κόσοβο.

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος θα απουσιάσει από τον αγώνα της Εθνικής Νέων με την Ισλανδία λόγω τιμωρίας καρτών.