Ντεσάμπ: Εγκώμια για Ελλάδα και Πογέτ

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ μίλησε για τον αγώνα της Γαλλίας με την Ελλάδα, έχοντας καλά λόγια για τον Γκουστάβο Πογέτ και τη δουλειά του. 

Ντεσάμπ: Εγκώμια για Ελλάδα και Πογέτ

Αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί για την Γαλλία ο Ντιντιέ Ντεσάμπ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Δευτέρας (19/6) με την Ελλάδα για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας εγκωμίασε την ελληνική ομάδα και τον προπονητή της με τον οποίο ήταν μαζί στην Τσέλσι για μία σεζόν, το 1999-2000.

Οι δηλώσεις του Ντεσάμπ:

Για την ενδεκάδα: «Και οι 23 παίκτες είναι διαθέσιμοι και προπονήθηκαν κανονικά. Δεν πρόκειται να κάνω ροτέισον. Δεν έχω ακόμα όλα τα στοιχεία, αλλά έχω στο μυαλό μου την ομάδα που θα ήθελα να δω στον αγώνα».

Για την ελληνική ομάδα: «Η Ελλάδα είναι μια πολύ καλή ομάδα με τον Γκουστάβο Πογέτ να κάνει καλή δουλειά επιθετικά. Έχουν πολλές επιθετικές αρετές. Κάνουν πολύ καλά πράγματα στο γήπεδο καθώς διαθέτουν παίκτες που τους αρέσει να έχουν την μπάλα στα πόδια τους και να βγάζουν συνδυασμούς από τα πλάγια. Όταν δεν έχουν την μπάλα υπάρχει η επιθετικότητα και η πίεση που χρειάζεται. Τους παρακολούθησα στο ματς με την Ιρλανδία. Έχουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο.

Δεν θέλω να μας βλέπει ο κόσμος ως φαβορί, γιατί αυτό δεν θα μας εγγυηθεί το θετικό αποτέλεσμα. Δεν ανησυχώ, αλλά δεν πρόκειται και να παραβλέψω κάτι. Παίζουμε στο γήπεδό μας και θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Η νίκη είναι πολύ σημαντική για να φτάσουμε κοντά στον στόχο της πρόκρισης».

Για τον Γκουστάβο Πογέτ: «Πέρασα έναν χρόνο μαζί του στην Τσέλσι. Ήταν μια καλή χρονιά σε ανθρώπινο επίπεδο, καθώς στο ρόστερ τότε υπήρχαν πολλοί γαλλόφωνοι και ισπανόφωνοι αθλητές. Τον έχω ξανασυναντήσει από τότε και τα έχουμε πει. Είχε αφήσει την «σφραγίδα» του στην Τσέλσι με τον χαρακτήρα του, την επιθετικότητά του και την ιδιοσυγκρασία του. Θα είναι χαρά μου να τον δω αύριο και να τον χαιρετήσω μετά από καιρό».