Αλεξάντερ-Άρνολντ για τον νέο του ρόλο στα χαφ: «Αισθάνομαι άνετα και φυσικά»

Ο διεθνής Άγγλος Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ δήλωσε ότι το να παίζει στο κέντρο του φαίνεται «φυσικό» μετά την νίκη της ομάδας του επί της Μάλτας την Παρασκευή (16/6).

Αλεξάντερ-Άρνολντ για τον νέο του ρόλο στα χαφ: «Αισθάνομαι άνετα και φυσικά»

Η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ έφτασε σε μια άνετη νίκη με 4-0, την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, χάρη στα γκολ των Αλεξάντερ-Άρνολντ, Χάρι Κέιν, Κάλουμ Ουίλσον και ένα αυτογκόλ του αμυντικού της Μάλτας Φερντινάντο Απάπ.

Ο αμυντικός της Λίβερπουλ ξεκίνησε ως κεντρικός μέσος και ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Αγγλίας, με το μακρινό του σουτ να είναι το καλύτερο της βραδιάς.

Όταν ρωτήθηκε αν ένας ρόλος στη μεσαία γραμμή τον βγάζει καλύτερα, ο 24χρονος δήλωσε: «Είναι ακόμα νωρίς . Δεν έχω παίξει (ως κεντρικός χαφ) πάρα πολύ, αλλά αισθάνομαι άνετα και φυσικά. Είναι κάτι που μου αρέσει να παίζω και είναι κάτι που μπορώ να δω τον εαυτό μου να παίζει.

Για μένα, το θέμα είναι να μπω σε αυτή την ομάδα και να προσπαθήσω να είμαι ένα κανονικό όνομα στο φύλλο αγώνα. Νομίζω ότι η σημερινή μέρα ήταν μια καλή βάση για να χτίσω πάνω σε αυτήν.

Ελπίζω ότι είμαι ένας από εκείνους τους παίκτες που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις. Αυτό σε βοηθάει να μπαίνεις στα δελτία των ομάδων και να παίρνεις λεπτά συμμετοχής στο γήπεδο. Για μένα, δεν με απασχολεί πολύ το πού παίζω, αρκεί να παίζω. Προσπαθώ να φέρω αυτό που φέρνω στο παιχνίδι, δηλαδή δημιουργικότητα, ευκαιρίες και γκολ, ενώ παράλληλα κάνω ένα πέρασμα από την άμυνα. Ανεξάρτητα από τη θέση που παίζω σε όλα, πάντα θα τα δίνω όλα».

Όταν ρωτήθηκε για τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο Σάουθγκεϊτ δήλωσε: «Αναπόφευκτα πολλά από αυτά που συμβαίνουν εξαρτώνται λίγο από τον σύλλογό του. Το γεγονός ότι έπαιξε εν μέρει εκεί με την μπάλα, αν και λίγο πιο βαθιά, βοήθησε τη μετάβασή του απόψε. Αυτό που ήταν ευχάριστο απόψε ήταν ότι συνηθίζει να δέχεται την μπάλα σε στενές περιοχές με πλάτη στο τέρμα, ενώ προηγουμένως είχε συνηθίσει να την δέχεται στα δεξιά με το παιχνίδι μπροστά του.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορεί να το κάνει. Το θέμα είναι να μάθει τις αποχρώσεις του ρόλου χωρίς την μπάλα. Μιλήσαμε γι' αυτό πριν από τέσσερις εβδομάδες στο τηλέφωνο, ήταν ενθουσιασμένος από αυτό και έδειξε ακριβώς τι πιστεύουμε ότι είναι ικανός και είναι διαφορετικός από τους άλλους παίκτες μας στη μεσαία γραμμή».