Βραζιλία: Ελπίζει ακόμα για Αντσελότι

Η Εθνική Βραζιλίας εξακολουθεί να ελπίζει να πείσει τον Κάρλο Αντσελότι να γίνει ο επόμενος προπονητής της. Και ο Αμπέλ Φερέιρα στην λίστα.

Βραζιλία: Ελπίζει ακόμα για Αντσελότι

Οι πέντε φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές είναι χωρίς προπονητή από τότε που ο Τίτε έφυγε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Κάρλο Αντσελότι ήταν ο νούμερο ένα στόχος της χώρας για την θέση, παρά τις υποδείξεις του Ιταλού ότι είναι ευτυχισμένος στη Ρεάλ Μαδρίτης.

"Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η κατάστασή μου. Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν 2024 και θέλω να μείνω", δήλωσε στις αρχές του μήνα.

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βραζιλίας, Εντνάλντο Ροντρίγκες, είχε θέσει τον Μάιο ως προθεσμία για την απόφαση σχετικά με τον επόμενο προπονητή, αλλά πρόκειται να την παρατείνει με την ελπίδα να πείσει τον Αντσελότι.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο της Ρόμα, ο Χόρχε Ζέσους της Φενέρμπαχτσε, ο Φερνάντο Ντίνις της Φλουμινένσε και ο Αμπέλ Φερέιρα της Παλμέιρας επίσης θαυμάζονται από την Ομοσπονδία της Βραζιλίας, αλλά ο Αντσελότι παραμένει η προτεραιότητα.

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει την Γουινέα και στη συνέχεια το Καμερούν τον Ιούνιο, με τον Ραμόν Μενέζες, ο οποίος ηγείται επίσης της ομάδας Κ20 της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αργεντινής, να είναι υπεύθυνος και για τις δύο, όπως ήταν και στην ήττα από το Μαρόκο τον Μάρτιο.

Η Βραζιλία επιθυμεί να περιμένει τον Αντσελότι πριν από αυτά τα παιχνίδια, ενώ η πρόκριση για το διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θεωρείται επίσης σχετικά απλή, καθώς προσφέρονται πλέον πέντε θέσεις και μια έκτη μέσω πλέι οφ.