Εθνική Ελλάδος: Καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια η απόφαση Πογιέτ για Φορτούνη

Η εξήγηση για την απόφαση του Γκουστάβο Πογιέτ να αφήσει εκτός των κλήσεών του τον Κώστα Φορτούνη για τα ματς της Εθνικής Ελλάδος τον Ιούνιο. 

Εθνική Ελλάδος: Καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια η απόφαση Πογιέτ για Φορτούνη

Πολλή κουβέντα «σήκωσε» η απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού Γκουστάβο Πογιέτ να αφήσει εκτός των κλήσεών του για τα επερχόμενα ματς της Εθνικής Ελλάδος τον Κώστα Φορτούνη.

Μια απόφαση η οποία ήρθε σαν «κεραυνός εν αιθρία» αφού ο 30χρονος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά με 10 ασίστ και 4 γκολ ενώ μόλις τον Μάρτιο είχε επιστρέψει στην δράση και με την «γαλανόλευκη», παίρνοντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Παρόλα αυτά, ο Γκουστάβο Πογιέτ έκρινε πως ο Τρικαλινός επιτελικός χαφ δεν ταιριάζει στο αγωνιστικό του πλάνο. Τον κάλεσε τον Μάρτιο, τον είδε στα ματς με Γιβραλτάρ και Λιθουανία αλλά και στις προπονήσεις και αποφάνθηκε ότι δεν του κάνει για τον τρόπο παιχνιδιού του οποίου είναι θιασώτης. Θέλει να ποντάρει δηλαδή στα αθλητικά χαρακτηριστικά (τρέξιμο, πίεση κ.ο.κ.) και όχι στην τεχνική κατάρτιση.

Το εάν αυτή είναι μια απόφαση που θα ωφελήσει ή όχι την Εθνική ομάδα θα φανεί άμεσα, μια και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δίνει δύο κομβικά ματς για τα προκριματικά του Euro 2024 μέσα στον Ιούνιο απέναντι σε Ιρλανδία (εντός) και Γαλλία (εκτός). Σε κάθε περίπτωση, ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος στην συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Τρίτη (30/5) με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Εθνικής.

Πάντως δεν είναι μόνο η περίπτωση Φορτούνη που προξένησε αντιδράσεις. Στον ΟΦΗ θεωρούν πως και ο Χρήστος Μανδάς αδικήθηκε με το να μην κληθεί στην Εθνική για τα επερχόμενα ματς μετά την εντυπωσιακή σεζόν που έκανε.