Έχασαν το τρένο της Εθνικής οι Βούκοβιτς και Τζούρτζεβιτς

Δεν βρίσκονται στη λίστα της Εθνικής Σερβίας για τα φιλικά με Μαρόκο (23/3) και Νιγηρία (27/3) και ο λόγος έχει να κάνει με τη κατώτερη των προσδοκιών φετινή σεζόν τους.

Έχασαν το τρένο της Εθνικής οι Βούκοβιτς και Τζούρτζεβιτς

Έγιναν γνωστοί οι παίκτες που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, Μλάντεν Κρίσταϊτς για τα φιλικά των “πλάβι” με Μαρόκο (23/3) κα Νιγηρία (27/3).

Ανάμεσά τους είναι ο Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ, αλλά και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και νυν της Κρίσταλ Πάλας, Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

Αντιθέτως, μετά από δύο χρόνια δεν βρίσκεται στις επιλογές ο Γιάγκος Βούκοβιτς, ο οποίος τύχαινε να είναι και ο αρχηγός της Εθνικής Σερβίας το τελευταίο διάστημα.

O 29χρονος στόπερ μετράει στο δεύτερο μισό της σεζόν έξι συμμετοχές με τη φανέλα της Βερόνα, η οποία όμως δεν μπορεί να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Με τον Ολυμπιακό είχε μόλις πέντε αγώνες στα πόδια του.

Κατά συνέπεια η φετινή χρονιά τού στοίχισε τη συμμετοχή από τα δύο φιλικά του Μαρτίου και μένει να φανεί αν θα του στοιχίσει και για την τελική φάση του Μουντιάλ.

Όσον αφορά στον Ούρος Τζούρτζεβιτς, δεν κλήθηκε ούτε αυτή τη φορά. Να σημειώσουμε ότι ο 24χρονος επιθετικός δεν έχει “γράψει” ακόμα ούτε μία συμμετοχή. Μπορεί στο παρελθόν να έπαιρνε το προσκλητήριο στα χέρια του, αλλά το πολύ-πολύ να καθόταν στον πάγκο.

Ποτέ δεν έκανε ντεμπούτο με την Εθνική ανδρών και δεν θα το κάνει ούτε τώρα. Ο λόγος φυσικά είναι προφανής: Η φετινή του εικόνα με τη φανέλα του Ολυμπιακού ποτέ δεν έπεισε τον εκλέκτορα των “πλάβι”.