Γιανκάουσκας: «Εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα της Ελλάδας»

Ο προπονητής της Λιθουανίας, Εντγκάρας Γιανκάουσκας εκθείασε την Εθνική Ελλάδας.

Γιανκάουσκας: «Εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα της Ελλάδας»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Εντγκάρας Γιανκάουσκας για την Εθνική Ελλάδας μετά το ισόπαλο φιλικό με την Λιθουανία. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Λιθουανίας, εκθείασε το έργο του Γκουστάβο Πογιέτ στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αρχικά είπε: «Μπορώ να πω ειλικρινά πως εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα της Ελλάδα. Ήταν μια πολύ γρήγορη ομάδα, άλλαζαν γρήγορα θέσεις στο γήπεδο και άλλαζαν γρήγορα την μπάλα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Είμαι ευχαριστημένος για την εικόνα που είχαμε στο παιχνίδι μας. Έπρεπε να τρέξουμε πολύ, να καλύψουμε χώρους και να μπλοκάρουμε σουτ. Παίξαμε σε ένα πανέμορφο γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και ειδικά τον Τάκη Φύσσα, τον οποίο χάρηκα που είδα».

Για το κατά πόσο ήταν έκπληξη η εικόνα της Εθνικής σχολίασε: «Δεν πρόκειται για έκπληξη. Είχαμε δει την Ελλάδα και την ξέραμε, όμως είναι διαφορετική η αίσθηση να βλέπεις μια ομάδα στο βίντεο και στον αγωνιστικό χώρο. Η Ελλάδα ήταν πολύ καλή αλλά τις έλειψε ένα γκολ. Ήταν άτυχη. Όσον αφορά την ομάδα μου είμαι ευχαριστημένος που παίξαμε καλή άμυνα με πάθος».

Για τον όμιλο της Λιθουανίας στα προκριματικά του Euro τόνισε: «Δεν ξέρω τι θα γίνει στον όμιλο μας αλλά είναι δύσκολος. Έχει Σερβία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο. Είναι δυνατές ομάδες. Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Ο στόχος μας είναι στο επόμενο παιχνίδι. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».