Ελλάδα-Λιθουανία 0-0: Της έλειψε μόνο το γκολ… (highlights)

Η Εθνική Ελλάδος έμεινε στο 0-0 με την Λιθουανία στην «OPAP Arena» όμως έθελξε με την παρουσία της αφού έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και της έλειψε μόνο ένα καλό τελείωμα.

Ελλάδα-Λιθουανία 0-0: Της έλειψε μόνο το γκολ… (highlights)

Μέσα σε πολύ ωραία ατμόσφαιρα διεξήχθη ο πρώτος αγώνας της Εθνικής Ελλάδος στην νέα της έδρα, την «OPAP Arena», χωρίς όμως να συνοδευτεί από νίκη αφού έμεινε στο 0-0 με την Λιθουανία.

Η «γαλανόλευκη» συνέχισε τις καλές εμφανίσεις καθώς δημιούργησε σωρεία ευκαιριών ενώ παράλληλα ικανοποίησε και αμυντικά αφού δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τους Λιθουανούς.

Προβλημάτισε ωστόσο με την αποτελεσματικότητά της αφού δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Ζούμπας σε καμία από τις 25 (!) τελικές που δημιούργησε.

Πλέον το συγκρότημα του Γκουστάβο Πογιέτ στρέφει το βλέμμα του στα παιχνίδια του Ιουνίου, εντός με Ιρλανδία (16/6) και εκτός με την Γαλλία (19/6) στο πλαίσιο του Β' Ομίλου των προκριματικών του Euro 2024.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Όπως είχε προαναγγείλει ο Γκουστάβο Πογιέτ, η Εθνική Ελλάδος μπήκε στο ματς σαν να ήταν επίσημο. Η «γαλανόλευκη» κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά και ήδη στο 7’ είχε δύο τελικές με Μασούρα και Σιώπη. Η παρουσία του Φορτούνη ο οποίος κινούταν πότε αριστερά και πότε δεξιά προβλημάτισε έντονα την Λιθουανία, η οποία δεχόταν με ευκολία φάσεις. Εντούτοις, παρά τις 15 τελικές που έκανε η Ελλάδα στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Παυλίδη να χάνει αρκετές ευκαιρίες.

Με την ίδια αποφασιστικότητα μπήκε και στο δεύτεορ μέρος η «γαλανόλευκη» με τον Κώστα Φορτούνη να βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και να προσπαθεί διαρκώς να βρει τους συμπαίκτες του στα νώτα της Λιθουανικής άμυνας. Παράλληλα, το ασφυκτικό πρεσινγκ της Ελλάδας έβαλε δύσκολα στην αντίπαλο. Οι αλλαγές των φιλοξενούμενων επανάφεραν το παιχνίδι στην ισορροπία με τους Αρμάλας και Σιργκέντας να απειλούν τον Βλαχοδήμο. Όσο περνούσε ο χρόνος ο ρυθμός έπεφτε και το σκορ δεν άλλαξε. Παρόλα αυτά, ο κόσμος αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του Πογιέτ οι οποίοι δημιούργησαν 25 τελικές και δέχθηκαν μόλις 3.

Μικρογραφία

Ελλάδα – Λιθουανία 0-0

Γήπεδο: «ΟΠΑΠ Αρένα»

Διαιτητής: Τζ. Λαρντό (Βέλγιο)

Σκόρερ: -

Κίτρινες: 72' Ούπστας, 85' Σιργκέντας, 87' Γκινέιτις, 90' Παπανικολάου

Οι ενδεκάδες:

ΕΛΛΑΔΑ (Γ. Πογιέτ): Βλαχοδήμος - Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (23' Γιαννούλης) - Σιώπης, Μάνταλος – Μπακασέτας (69’ Κωνσταντέλιας), Φορτούνης (81' Λημνιός), Μασούρας (81' Παπανικολάου) – Παυλίδης (69’ Γιακουμάκης)

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Ε. Γιανκάουσκας): Ζούμπας – Γκιρντβάινις (46’ Αρμάλας), Καζουκόλοβας, Λάσικας, Μπενέτα (46’ Μπαραβίκας) – Ρομανόβσκι (46’ Σιργκέντας), Σλίβκα (79' Σίμκους), Γκινέιτις, Τσέρνιτς (61’ Ούπστας), Νοβίκοβας, Παουλάουσκας (46’ Λαουκζέμις)