Χατζηδιάκος: «Θα νιώθαμε καλύτερα αν παίρναμε τη νίκη, στο μυαλό μας μόνο η πρώτη θέση»

Ο Παντελής Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στο φιλικό της Εθνικής με τη Λιθουανία, αλλά και στον προκριματικό όμιλο της «γαλανόλευκης».

Χατζηδιάκος: «Θα νιώθαμε καλύτερα αν παίρναμε τη νίκη, στο μυαλό μας μόνο η πρώτη θέση»

Στο 0-0 έμεινε η Ελλάδα με τη Λιθουανία σε αγώνα φιλικού χαρακτήρα που έλαβε χώρα στην «OPAP Arena».

Μετά το τέλος του αγώνα παραχώρησε δηλώσεις ο Παντελής Χατζηδιάκος τονίζοντας πως η «γαλανόλευκη» θα πρέπει να έχει το βλέμμα της στην κορυφή του προκριματικού της ομίλου.

Αρχικά δήλωσε: «Εμείς πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας να βγούμε πρώτοι. Κοιτάζοντας παιχνίδι με το παιχνίδι, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Εννοείται ότι για τη 2η θέση είμαστε η Ολλανδία, η Ιρλανδία κι η Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και θα δούμε τι θα γίνει. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Έρχονται σημαντικά παιχνίδια με πιο δυνατές ομάδες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι»

Για την Ολλανδία είπε: «Όταν νικήσαμε το Γιβραλτάρ και έχασε η Ολλανδία, πήρα πολλά μηνύματα από φίλους και ανθρώπους της εθνικής Ολλανδίας, ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα, δεν είναι σε καλή φάση. Γνωρίζω πολύ καλά τον τρόπο παιχνιδιού τους, παίζουν αρκετοί φίλοι και παλιοί συμπαίκτες μου στην εθνική Ολλανδίας, γνωρίζω τα χαρακτηριστικά, τον τρόπο παιχνιδιού, τη νοοτροπία. Θα προσπαθήσω να δώσω πληροφορίες σε συμπαίκτες και προπονητή».

Για την καλή εικόνα αλλά και την ισοπαλία με τη Λιθουανία σχολίασε: «Θα νιώθαμε καλύτερα αν παίρναμε τη νίκη, αν βάζαμε γκολ. Όπως και κόντρα στο Γιβραλτάρ, αν σε αυτά τα παιχνίδια νικήσεις 5-0 ή 6-0, θα δώσεις ένα μήνυμα στον κόσμο, στον εαυτό σου, σε όλους ότι γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι. Το θετικό είναι ότι κρατήσαμε το μηδέν και δημιουργήσαμε πολλές φάσεις, το αρνητικό ότι δεν βάλαμε γκολ δυστυχώς.»

Για τη συνεργασία του με τους Μαυροπάνο και Βλαχοδήμο τόνισε: «Έχουμε ενωθεί. Ο Ντίνος Μαυροπάνος είναι πιο ψηλός και πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, εγώ πιο πολύ διαβάζω φάσεις και είμαι καλός στο χαμηλό παιχνίδι. Ο Βλαχοδήμος έχει την εμπειρία, μας νιώθει, μας μιλάει, μας βοηθάει με τις επεμβάσεις. Είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον, προσπαθούμε να κρατήσουμε το μηδέν. Αν το κρατήσουμε, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε το παιχνίδι»

Για την απόδοσή του υπογράμμισε: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα ως αμυντικός να είμαι αλάνθαστος. Ένα μικρό λαθάκι σε μια αντεπίθεση, αν φύγει ένας επιθετικός... Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος για 99 λεπτά, να παίρνω καλές θέσεις, να έχω καλές μεταβιβάσεις, να κλείνω χώρους, να ανεβαίνω και να βελτιώνω το παιχνίδι μου για 99 λεπτά».