Εσθονία Κ19- Ελλάδα Κ19 0-3: Πρεμιέρα με το δεξί με «καυτό» Τζίμα!

Η Εθνική Νέων επικράτησε άνετα με 3-0 της Εσθονία στην Ιρλανδία χάρη σε δύο γκολ του Στέφανου Τζίμα και ένα του Βαγγέλη Νικολάου και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Euro U19.

Εσθονία Κ19- Ελλάδα Κ19 0-3: Πρεμιέρα με το δεξί με «καυτό» Τζίμα!

Τζίμας λαμπρός την οδηγεί! Η Εθνική Νέων έκανε το πρώτο βήμα για την εξασφάλιση μιας θέσης στο Euro U19 το ερχόμενο καλοκαίρι νικώντας με 2-0 την Εσθονία στην Ιρλανδία. Έτσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου της στην Elite League, μπροστά από την Σλοβακία που νίκησε 2-1 την Ιρλανδία.

Ο Στέφανος Τζίμας έδωσε από νωρίς το προβάδισμα στην «γαλανόλευκη» όταν στο 21’ μετέτρεψε την υπέροχη κάθετη μπαλιά του Σπυράκου σε γκολ τσιμπώντας την μπάλα με το δεξί «μυτάκι».

Έξι λεπτά αργότερα ο 17χρονος σέντερ φορ του ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματα της Εθνικής ευστοχώντας από τα έντεκα μέτρα. Ο Νομ έπεσε δεξιά του, όμως η μπάλα αναπαύθηκε στην αριστερή του γωνιά.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Βαγγέλης Νικολάου, που είχε περάσει αλλαγή στο 73', στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ελλάδα (Α. Θέος): Μοναστηρλής, Δεληγιάννης, Κεραμίτσης, Καλογερόπουλος, Σμυρλής (66' Σταυρόπουλος), Κωττάς (66' Γκολφίνος), Συμεωνίδης, Γκούμας (73' Κυριόπουλος), Σπυράκος, Τασιούρας (46' Γεωργιάδης), Τζίμας (73' Νικολάου)

Εσθονία (Άλο Μπάρενγκρουμπ): Νομ, Καιτ, Κολόμποβ, Κάνε, Ότι (46' Σβεντόβσκι), Παλουτάχα, Φέτκαλ, Σακαρίας (55' Λεχτμετς), Σιλαμά, Λουτς (70' Σμιρνόφ), Ουναπού

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα και τη βαθμολογία του πέμπτου ομίλου, στον οποίο συμμετέχει η Εθνική Νέων. Την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης παίρνει ο επικεφαλής του ομίλου.