Σέρχιο Ράμος: Αποσύρθηκε από την εθνική Ισπανίας

Ο Σέρχιο Ράμος γνωστοποίησε την απόφασή του να αποσυρθεί από την εθνική Ισπανίας.

Σέρχιο Ράμος: Αποσύρθηκε από την εθνική Ισπανίας

Ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην καριέρα του έκλεισε ο Σέρχιο Ράμος. Ο αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Ισπανίας, έπειτα από 180 συμμετοχές. Με τα χρώματα της χώρας του ο Ισπανός πανηγύρισε δύο Euro (2008, 2012) και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2010).

Αναλυτικά το μήνυμά του: «Ήρθε η ώρα. Ώρα να αποχαιρετήσω την εθνική Ισπανίας. Στη La Roja. Σήμερα το πρωί, έλαβα μια κλήση από τον νυν προπονητή που με ενημέρωσε ότι δεν είμαι και δεν θα είμαι στα σχέδιά του, ανεξάρτητα από το πώς θα αποδώσω ή τι θα κάνω στην καριέρα μου.

Με βαριά καρδιά, είναι το τέλος ενός δρόμου που ήλπιζα ότι θα συνέχιζε περαιτέρω και που θα τελείωνε με μια καλύτερη γεύση στο στόμα μου, στο ίδιο επίπεδο με όλη την επιτυχία που πετύχαμε με τη La Roja. Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι άξιζε να τελειώσει με δική μου επιλογή ή επειδή οι εμφανίσεις μου δεν ήταν σε επίπεδο αντάξιο της εθνικής μας ομάδας. Όχι λόγω ηλικίας ή άλλων λόγων που, αν και δεν τους έχω ακούσει ευθέως, σίγουρα έχω νιώσει. Γιατί η ηλικία από μόνη της δεν είναι αρετή ή ελάττωμα. είναι απλώς ένας αριθμός που δεν σχετίζεται απαραίτητα με την απόδοση ή την ικανότητα. Θαυμάζω και ζηλεύω παίκτες όπως ο Μόντριτς, ο Μέσι και ο Πέπε. Είναι η ουσία της παράδοσης, των αξιών, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς, δεν θα είναι έτσι για μένα γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο και το ποδόσφαιρο δεν είναι ποτέ μόνο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δεχτώ, αν και με αυτή τη θλίψη που μοιράζομαι μαζί σας αλλά και με το κεφάλι ψηλά, και ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια και για την υποστήριξή σας. Φεύγω με αξέχαστες αναμνήσεις, όλους τους τίτλους για τους οποίους παλέψαμε και γιορτάσαμε μαζί και την τεράστια περηφάνια που νιώθω ως ο Ισπανός διεθνής με τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των εποχών. Αυτό το σήμα, αυτή η φανέλα και αυτοί οι οπαδοί, όλοι εσείς, με έχουν κάνει χαρούμενο. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τη χώρα μου με το πάθος κάποιου που είναι αρκετά τυχερός να την εκπροσωπήσει περήφανα 180 φορές. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς που πιστέψατε σε εμένα!»