Ουγγαρία-Ελλάδα 2-1: Και δεν άρεσε και έχασε...

Η Εθνική έχασε με φάουλ στις καθυστερήσεις (2-1) από την Ουγγαρία, αλλά δεν άξιζε περισσότερα. Ο Μπακασέτας με πέναλτι το ελληνικό γκολ

Ουγγαρία-Ελλάδα 2-1: Και δεν άρεσε και έχασε...

Νέος προβληματισμός από την Εθνική στη φιλική ήττα 2-1 από την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη. Αλλά το αποτέλεσμα με γκολ από φάουλ στις καθυστερήσεις ήταν το λιγότερο, η εμφάνιση ήταν πολύ μέτρια και ο Γκουστάβο Πογέτ σίγουρα δεν είδε από τα περισσότερα νέα πρόσωπα της ομάδας ότι μπορούν να βοηθήσουν στα επίσημα. Ούτε είδε και πολλή διάθεση από τους βασικούς, με την Ουγγαρία δίχως να κάνει κάτι ιδιαίτερο να δείχνει ένα σκαλί παραπάνω από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Τάσος Μπακασέτας σκόραρε με πέναλτι που κέρδισε και αξιοποίησε έφτασε στα δέκα γκολ με το εθνόσημο. Καλή παρουσία από τον Ρέτσο στην επιστροφή του μετά από 4,5 χρόνια.

Η Εθνική άρχισε καλά το ματς κρατώντας την μπάλα και προσπαθώντας με τον Μπακασέτα δημιουργό να φτιάξει φάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Όμως στο 15' η Ουγγαρία προηγήθηκε με τον Σάλαι να τελειώνει με σουτ στη γωνία του Πασχαλάκη την υποδειγματική συνεργασία του με τον Στάιλς. Στο 19' η πρώτη τελική της Εθνικής με άστοχο σουτ του Μπακασέτα, αλλά δεν υπήρχε τρόπος για να απειληθεί ουσιαστικά η αντίπαλη άμυνα. Η Ουγγαρία είχε σουτ του Ντζούντζακ στο 28' που απομάκρυνε δύσκολα στη γωνία ο Πασχαλάκης με το τέμπο του παιχνιδιού να μην αλλάζει και την ελληνική ομάδα μακριά από τις φάσεις. Στο 38' πάλι ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση στο σουτ του Σάλαι μετά τη σέντρα του Ντζούντζακ, στην τελευταία από τις λίγες καλές στιγμές του πρώτου μέρους.

Δίχως αλλαγές από τον Πογέτ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και στο 49' από ωραία πάσα του Μπακασέτα ο Μασούρας από καλή θέση σούταρε λίγο πάνω από το δοκάρι στην πρώτη ευκαιρία της Εθνικής στο ματς. Ο ρυθμός δεν άλλαξε με την Ουγγαρία να συνεχίσει να αφήνει την κατοχή και την Ελλάδα να μην ξέρει πώς να την αξιοποιήσει. Ο Φούντας μπήκε στη θέση του Ιωαννίδη για περισσότερη κίνηση στην επίθεση, ο Πασχαλάκης απέκρουσε το σουτ του Άνταμ και στο 81' ο Τάσος Μπακασέτας αξιοποίησε το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε από τον Στάιλς. Και στις καθυστερήσεις ο Φούντας είχε ευκαιρία να δώσει το ματς στην Εθνική, αλλά το πλασέ του κόντραρε και πήγε στον γκολκίπερ. Τελικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κάλμαρ που μόλις είχε μπεισ το γήπεδο, με εκτέλεση φάουλ νίκησε τείχος και Πασχαλάκη για το τελικό 2-1.

Μικρογραφία

Ουγγαρία-Ελλάδα 2-1

Γήπεδο: «Πούσκας Αρένα»

Σκόρερ: 15' Σάλαι, 90'+3' Κάλμαρ - 81' Μπακασέτας πεν.

Διαιτητής: Ντανιέλε Τσίφι (Ιταλία)

Κίτρινες: 64' Μπότκα, 90'+4' Κάλμαρ

Συνθέσεις

Ουγγαρία: Ντίμπουζ (92' Ζάπανος), Μπότκα (71' Λάνγκ), Όρμπαν, Ζάλαι, Φίολα, Αν.Νάγκι, Στάιλς, Κέρκεζ (53' Ζ. Νάγκι), Ντζούντζακ (53' Άνταμ), Σομποζλάι (92' Κάλμαρ), Σάλαι (71' Ντάρνταϊ)

Ελλάδα: Πασχαλάκης, Ρότα, Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης (68' Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης (87' Παπανικολάου), Μπουχαλάκης (68' Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Μάνταλος, Μασούρας (87' Δουβίκας), Ιωαννίδης (60' Φούντας)

* Ο Μπάλαζ Ντζούντζακ έπαιξε για τελευταία φορά με την Εθνική Ουγγαρίας και τιμήθηκε από την ομοσπονδία της χώρας του ενώ αποθεώθηκε από το κοινό. Είναι ρέκορντμαν με 109 συμμετοχές ξεπερνώντας τον Κίραλι. Η παρθενική συμμετοχή του ήταν πάλι απέναντι στην Ελλάδα.