Γκουαρντιόλα: «Μπορούν να προλάβουν το Μουντιάλ οι Γουόκερ και Φίλιπς»

Καθησυχαστικός ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, για την πορεία της αποθεραπείας των Άγγλων Κάιλ Γουόκερ και Κάλβιν Φίλιπς, ενόψει της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Γκουαρντιόλα: «Μπορούν να προλάβουν το Μουντιάλ οι Γουόκερ και Φίλιπς»

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, για την πορεία της αποθεραπείας των Κάιλ Γουόκερ και Κάλβιν Φίλιπς, λίγες μόλις εβδομάδες πριν η εθνική Αγγλίας ξεκινήσει την προσπάθειά της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο Γουόκερ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη βουβωνική χώρα στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ ο Φίλιπς έχει μείνει εκτός δράσης λόγω προβλήματος στον ώμο. Αμφότεροι δίνουν μάχη με το χρόνο για να αποθεραπευτούν έγκαιρα και να βρεθούν στην αποστολή των «λιονταριών», που ξεκινούν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στις 21 του μηνός με το παιχνίδι κόντρα στο Ιράν.

«Είναι πολύ πιθανό να είναι έτοιμοι. Δεν ξέρω τις προθέσεις του (σ.σ.ομοσπονδιακού προπονητή) Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Μιλάει με τους παίκτες και τους γιατρούς τακτικά. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από εμένα. Αυτό που ακούω στα αποδυτήρια είναι ότι μπορούν να είναι έτοιμοι. Και οι δύο θέλουν να επιστρέψουν άμεσα. Δεν παίζεις Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε εβδομάδα», ανέφερε ο Καταλανός.

Όσον αφορά τον Έρλινγκ Χάαλαντ ενόψει του αυριανού (2/11) αγώνα της Σίτι με τη Σεβίλλη για το Champions League, ο Γκουαρντιόλα υπογράμμισε: «Αισθάνεται καλύτερα, αλλά ακόμα όχι 100%, οπότε δεν θέλουμε να ρισκάρουμε. Ας ελπίσουμε ότι θα τον έχουμε απέναντι στη Φούλαμ (σ.σ. το Σάββατο)».