Ντεσάν: «Ουδέποτε σε μεγάλη διοργάνωση πήρα ποδοσφαιριστές που ήταν τραυματίες»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμπεριλάβει στην αποστολή των «τρικολόρ» για το Μουντιάλ του Κατάρ παίκτες που δεν είναι 100% έτοιμοι.

Ντεσάν: «Ουδέποτε σε μεγάλη διοργάνωση πήρα ποδοσφαιριστές που ήταν τραυματίες»

Ξεκάθαρος ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, όσον αφορά τη λίστα με τους παίκτες που θα πάρουν μέρος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα του Κατάρ. Ο εκλέκτορας των πρωταθλητών Κόσμου κατέστησε σαφές πως δεν θα συμπεριλάβει στις επιλογές του ποδοσφαιριστές που δεν είναι 100% έτοιμοι.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο δυσκολεύει η κατάσταση για τους Ραφαέλ Βαράν, Πολ Πογκμπά και Μάικ Μενιάν, που δίνουν μάχη με το χρόνο για να αποθεραπευτούν έγκαιρα και να πάρουν μέρος στη διοργάνωση.

«Είναι ξεκάθαρο και το τονίζω. Ουδέποτε σε μεγάλη διοργάνωση πήρα ποδοσφαιριστές που ήταν τραυματίες. Κάποιοι θα πουν για το Μουντιάλ του 2018 και τις περιπτώσεις Μεντί και Σιντιμπέ. Εκείνοι όμως είχαν θεραπευθεί. Άλλο ζήτημα είναι η αγωνιστική ετοιμότητα.

Όμως να πας σε μεγάλη διοργάνωση με ποδοσφαιριστές που δεν είναι έτοιμοι κάνει κακό στην ομάδα, τόσο σε εκείνους που μπορούν να αγωνιστούν αλλά και για το ιατρικό επιτελείο που πρέπει να στραφεί αποκλειστικά στους τραυματίες», είπε σε δηλώσεις του ο Ντεσάν.

Σημειώνεται ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής των πρωταθλητών Κόσμου θα ανακοινώσει την αποστολή της εθνικής ομάδας στις 9 Νοεμβρίου.