Εμίρης του Κατάρ: «Εκστρατεία κατασυκοφάντησης της χώρα μου!»

Ο Εμίρης του Κατάρ Αλ Θανί μίλησε για εκστρατεία κατασυκοφάντησης της χώρας του ενόψει της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σημειώνοντας ότι όποιες αλλαγές χρειάστηκε έγιναν άμεσα!

Εμίρης του Κατάρ: «Εκστρατεία κατασυκοφάντησης της χώρα μου!»

Με την... άμμο στην κλεψύδρα να λιγοστεύει μέχρι το κορυφαίο, ανα τετραέτια, ποδοσφαιρικό ραντεβού, το Παγκόσμιο Κύπελλο να φιλοξενηθεί στο Κατάρ (20/11-18/12), ο εμίρης του κρατιδίου του Κόλπου, Ταμίμ Χαμάντ Αλ Τάνι, αναφέρθηκε στην κριτική που δέχθηκε η χώρα του για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών εργατών.

Μίλησε για μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης, ενώ τόνισε ότι το τουρνουά προκάλεσε αλλαγές στη χώρα και μάλιστα με ταχύτητα αστραπής.

Υπενθυμίζεται ότι η αγγλική εφημερίδα «Guardian», πρόπερσι,είχε δημοσιεύσει μια έρευνα που έλεγε ότι πάνω από 6.500 μετανάστες εργάτες έχασαν τη ζωή τους στα εργοτάξια των γηπέδων.

«Από τότε που είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Κατάρ αντιμετώπισε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία που δεν έχει λάβει καμία άλλη διοργανώτρια χώρα. Μεταχειριστήκαμε την κατάσταση από την αρχή με καλή πίστη. Ακόμα σκεφτήκαμε ότι ένα μέρος της κριτικής ήταν θετική και εποικοδομητική.

Σύντομα έγινε σαφές σε εμάς ότι η εκστρατεία συνεχίστηκε, επεκτάθηκε και περιλαμβάνει συκοφαντίες και διπλά μέτρα, μέχρι που έφτασε σε τέτοια αγριότητα που πολλοί, δυστυχώς, αναρωτιούνται για τους πραγματικούς λόγους και τα κίνητρα πίσω από αυτήν.

Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να αποδεχθούν την ιδέα ότι ένα αραβικό μουσουλμανικό κράτος θα διοργανώσει μια διοργάνωση σαν το Μουντιάλ.

Είμαστε τόσο περήφανοι για την ανάπτυξη, τη μεταρρύθμιση και την πρόοδο που έχουμε σημειώσει και είμαστε ευγνώμονες για τα φώτα της δημοσιότητας που έδωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο, που μας ενέπνευσε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές με ταχύτητα αστραπής".