Ισπανία: Δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την αποστολή για το Μουντιάλ ο Λουίς Ενρίκε

Ο Λουίς Ενρίκε παραδέχτηκε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την τελική αποστολή της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ισπανία: Δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την αποστολή για το Μουντιάλ ο Λουίς Ενρίκε

Ο Λουίς Ενρίκε είδε την Ισπανία να επικρατεί εναντίον της Πορτογαλίας το βράδυ της Τρίτης και συνάμα την ομάδα του να κερδίζει τον δεύτερο όμιλο της League A και να προκρίνεται στους τελικούς του Nations League της επόμενης χρονιάς.

Όμως, παρόλο που το Παγκόσμιο Κύπελλο απέχει μόλις δύο μήνες, ο Ισπανός προπονητής δεν είναι ακόμα σίγουρος για την τελική του επιλογή για τη διοργάνωση στο Κατάρ.

Συγκεκριμένα, μετά την λήξη του ματς, ο Ενρίκε δήλωσε πως: «Το να προπονείς αυτούς τους παίκτες είναι υπέροχο.

Είναι χαρά να έχουμε τόσους πολλούς παίκτες τέτοιας ποιότητας και είναι κρίμα αυτοί που θα πρέπει να χάσουν. Δεν έχω ξεκάθαρη λίστα [για το Παγκόσμιο Κύπελλο]. Θα είναι πολύ δύσκολο για μένα να αποφασίσω, αλλά γι' αυτό είμαι προπονητής».

Από την μεριά του, ο προπονητής της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος πιστεύει ότι οι παίκτες του πρέπει να μάθουν από την ήττα.

«Πρέπει να χρησιμεύσει [ως μάθημα]», είπε. «Πρέπει να διατηρήσουμε το στυλ παιχνιδιού μας, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και το κάναμε για πολύ καιρό. Είχαμε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, μεταφέραμε καλά την μπάλα, επιτιθήκαμε καλά. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για γκολ.

Η ομάδα ήταν πιο ψηλά [στο γήπεδο] και μετά διαλύσαμε. Χάσαμε την ικανότητα να κρατάμε την μπάλα, οι παίκτες δεν μπορούσαν να ελέγξουν το παιχνίδι και να αναγκάσουν την Ισπανία να επιστρέψει. Μετά άρχισαν να σπρώχνουν και να σπρώχνουν. Η Ισπανία δεν είχε πραγματικά μια ευκαιρία, αλλά έβαλε ένα γκολ και κέρδισε».

Η Ισπανία αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα, την Γερμανία και την Ιαπωνία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ η Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Γκάνα, την Ουρουγουάη και την Νότια Κορέα των Χουάνγκ Ιν-Μπομ και Χουάνγκ Ουί Τζο.