Nations League: Στα τελικά η Ισπανία (1-0 την Πορτογαλία), άνοδος για Σερβία και Σκωτία

Η Ισπανία με γκολ στα τελευταία λεπτά με την Πορτογαλία (1-0 στο 86') προκρίθηκε στα τελικά του Nations League. «Προβιβάστηκαν» στη League A οι Σερβία και Σκωτία.

Nations League: Στα τελικά η Ισπανία (1-0 την Πορτογαλία), άνοδος για Σερβία και Σκωτία

Ο Μοράτα στο 86’ «πάγωσε» την Μπράγκα και με το γκολ που πέτυχε, η Ισπανία επικράτησε 1-0 της Πορτογαλίας και προκρίθηκε στα τελικά του Nations League. Η Πορτογαλία πήγαινε για δύο αποτελέσματα, αλλά τελικά την πάτησε στο φινάλε.

Στον ίδιο όμιλο (τον 2ο της League A) η Ελβετία με την Τσεχία έδιναν τη μάχη τους για την αποφυγή του υποβιβασμού και τελικά το καθήκον τους έκαναν οι Ελβετία, στέλνοντας την Τσεχία στη League B χάρη στο νικηφόρο 2-1 (29’ Φρόιλερ, 30’ Εμπολό - 45’ Σικ).

ΣΤΗ LEAGUE A ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΩΤΣΕΖΟΙ

Σπουδαία βραδιά η αποψινή για τους Σέρβους και τους Σκωτσέζους.

Οι γείτονες πέρασαν σαν σίφουνες από τη Νορβηγία με 2-0 (42’ Βλάχοβιτς, 54’ Μίτροβιτς) και κατέλαβαν την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο της League B που τους έστειλε στη League A. Στο άλλο ματς του ομίλου η Σουηδία ήρθε ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με την Σλοβενία (42’ Φόρσμπεργκ - 28’ Σέσκο) και υποβιβάστηκε.

Σπουδαία βραδιά και για την Σκωτία που χάρη στο 0-0 που πήρε από την Ουκρανία στην Κρακοβία (τυπικά γηπεδούχοι οι Ουκρανοί), κατέλαβε την πρώτη θέση και ανέβηκε στη League A.

Στον ίδιο όμιλο (1ο της Ligue B) η Ιρλανδία κατάφερε να επικρατήσει 3-2 της Αρμενίας (18’ Έγκαν, 52’ Ομπαφέμι, 91’ πέν. Μπράντι - 71’ Ντάσιαν, 73’ Σπέτσιαν) και να παραμείνει στην κατηγορία.

PLAY OUTS ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ

Βαριά ήττα με 1-5 από το Κόσοβο στην Πρίστινα δέχτηκε η Κύπρος στον όμιλο που συμμετείχε και η ελληνική ομάδα. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι Μουσλίγια (22’), Ρουντάνι (45+1’), Ρασάμι (47’) και Μουρίκι (52’, 84’), ενώ για τους Κύπριους είχε μειώσει προσωρινά ο Ρομπέρζ σε 4-1 στο 81’. Οι Κύπριοι θα παίξουν play outs με το Γιβραλτάρ τον Μάρτιο για να παραμείνουν στη League C.

*** Στο 1-1 έμεινε το αδιάφορο βαθμολογικά ματς του 2ου ομίλου της League B ανάμεσα στην Αλβανία και την Ισλανδία.