Πογέτ: «Ο στόχος μας ήταν η πρώτη θέση και τον έχουμε πετύχει»

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ επανέλαβε πως δεν περίμενε την ήττα από την Κύπρο, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να είμαστε δραματικοί γιατί ο στόχος της πρωτιάς στον όμιλο επετεύχθη. 

Πογέτ: «Ο στόχος μας ήταν η πρώτη θέση και τον έχουμε πετύχει»

Ο Γκουστάβο Πογέτ στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τη Β. Ιρλανδία την Τρίτη (27/9) στη Ριζούπολη μίλησε για την ήττα από την Κύπρο ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει στο μυαλό του να προβεί σε αλλαγές.

Για την ήττα από την Κύπρο ανέφερε ο Πογέτ:

«Εάν με ρωτούσατε πριν από τον αγώνα, δεν περίμενα πως θα χάσουμε. Δεν μπορώ να βρω τον λόγο της ήττας. Είχανε κάνει εξαιρετικές προπονήσεις. Δεν το περίμενα. Τους δώσαμε 3 ευκαιρίες μέσα σε 12 λεπτά, τη μία την εκμεταλλεύτηκαν. Δεν ήμασταν καλοί. Δεν έχει σημασία το σύστημα κάποιες φορές. Μπορεί να μη δημιουργείς φάσεις αλλά να καταφέρεις να σκοράρεις».

Για το ματς που περιμένει να δει την Τρίτη (27/9) απέναντι στη Β. Ιρλανδία.

«Θέλω να δω ένα καλό παιχνίδι. Μου άρεσε που η Β. Ιρλανδία που πήρε ρίσκο στο τελευταίο της παιχνίδι. Εάν γίνει αυτό και αύριο, θα δούμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι».

Οι σκέψεις τους για τη Β. Ιρλανδία.

«Είναι μια δυνατή ομάδα. Γνωρίζουμε το σύστημα που θα ακολουθήσουν. Δεν περιμένω να αλλάξουν πολλά αύριο. Θα μας πιέσουν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για Μπακασέτα, Γιακουμάκη

«Η συμμετοχή τους είναι 50-50 να παίξουν. Θα δούμε την προπόνηση. Δεν θα πούμε και πολλά για τους φίλους μας εδώ από τη Β. Ιρλανδία».

Εάν έχουμε λύσει τα προβλήματα απέναντι σε ομάδες που παίζουν κλειστά.

«Θα σας την απαντήσω αύριο μετά το παιχνίδι με τη Β. Ιρλανδία».

Για τα εύκολα λάθη στις μεταβιβάσεις στον αγώνα με την Κύπρο.

«Δεν υπάρχει χρόνος να το δουλέψουμε. Δεν είχαμε χρόνο και δεν έχουμε. Έτσι είναι η κατάσταση με τις εθνικές ομάδες. Εμπιστεύεσαι τους παίκτες σου. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και πρέπει να παίζουν και με τις ομάδες τους».

Εάν έχει κάνει σκέψεις για αλλαγές στη γενικότερη φιλοσοφία μετά την ήττα από την Κύπρο.

«Μην είστε τόσο δραματικός. Ο στόχος μας ήταν η πρώτη θέση. Τον έχουμε πετύχει. Δυο γκολ σε επτά παιχνίδια έχουμε δεχθεί. Το θέμα του κλασικού φορ απασχολεί την Ελλάδα. Προσπαθείς να βρεις τον παίκτη. Δεν αλλάζει τίποτα στην ομάδα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μία χάνεις, μία κερδίζεις. Και η Ισπανία, και η Γαλλία έχασαν. Ας ελπίσουμε αύριο να ολοκληρώσουμε με μια νίκη και να το πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».