Nations League: Η Σλοβενία «φρέναρε» Νορβηγία και Χάαλαντ, νίκη με ανατροπή και η Βόρεια Ιρλανδία

Η Σλοβενία νίκησε 2-1 τη Νορβηγία του ’Ερλινγκ Χάαλαντ και διατήρησε τις ελπίδες της για παραμονή στη Λίγκα 2 του Nations League, ενώ, παράλληλα, έβαλε σε... περιπέτειες την αντίπαλό της. Γκολ ο Σπόραρ του Παναθηναϊκού. Τρίποντο με ανατροπή και η Βόρεια Ιρλανδία.

Nations League: Η Σλοβενία «φρέναρε» Νορβηγία και Χάαλαντ, νίκη με ανατροπή και η Βόρεια Ιρλανδία

Ένα υπερπολύτιμο τρίποντο πανηγύρισε η Σλοβενία στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη Λίγκα 2 του Nations League. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας επιβλήθηκε 2-1 με ανατροπή της Νορβηγίας στη Λιουμπλιάνα για την 5η και προτελευταία αγωνιστική του τετάρτου ομίλου και αναπτέρωσε τις ελπίδες της ενόψει της συνέχειας.

Αντίθετα, η ήττα αυτή έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες τους Νορβηγούς, αφού παρέμεινε το +3 από τη δεύτερη Σερβία, η οποία υποδέχεται απόψε τη Σουηδία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, έπειτα από ένα «στείρο» πρώτο 45λεπτο η Νορβηγία άνοιξε το σκορ στο 47’ με το τέρμα που σημείωσε ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Στο 70’ ο Σπόραρ του Παναθηναϊκού ισοφάρισε σε 1-1 για τους Σλοβένους και στο 81’ ήρθε και το 2-1 από τον Σέσκο που χάρισε το πολυπόθητο τρίποντο στους γηπεδούχους.

Πέραν αυτών, τη νίκη με 2-1 πανηγύρισε και η Βόρεια Ιρλανδία στον αγώνα κόντρα στο Κόσοβο για τον δεύτερο όμιλο της Λίγκα 3 του θεσμού, που μετέχει και η Εθνική μας ομάδα. Ένα αποτέλεσμα που απομάκρυνε τους Βορειοιρλανδούς στο +3 από την τέταρτη Κύπρο, η οποία υποδέχεται σε λίγη ώρα (21.45) την Ελλάδα στη Λάρνακα.

Το Κόσοβο έκανε το 0-1 στο 59’ με τον Μουρίκι, αλλά οι γηπεδούχοι έφεραν τα πάνω – κάτω στο ματς και πήραν το τρίποντο με τα τέρματα των Γουάιτ (83’) και Μαγκένις (93’).

Τα αποτελέσματα του Nations League

ΛΙΓΚΑ 2

ΓΚΡΟΥΠ 4

Σλοβενία – Νορβηγία 2-1

ΛΙΓΚΑ 3

ΓΚΡΟΥΠ 2

Βόρεια Ιρλανδία – Κόσοβο 2-1