Κόστα Ρίκα – Νέα Ζηλανδία 1-0: Στο Μουντιάλ οι «τρικολόρ» με «οδηγό» τον Κάμπελ

Η Κόστα Ρίκα νίκησε 1-0 τη Νέα Ζηλανδία στον τελικό των μπαράζ της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και εξασφάλισε την παρουσία της στα τελικά της διοργάνωσης. «Χρυσός» σκόρερ ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού, Τζόελ Κάμπελ.

Κόστα Ρίκα – Νέα Ζηλανδία 1-0: Στο Μουντιάλ οι «τρικολόρ» με «οδηγό» τον Κάμπελ

Η Κόστα Ρίκα είναι η ομάδα που εξασφάλισε το τελευταίο «εισιτήριο» για τη συμμετοχή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 που διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβρη στο Κατάρ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας νίκησε 1-0 τη Νέα Ζηλανδία στον τελικό των μπαράζ της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης στην Αλ Ραγιάν και εξασφάλισε το «μαγικό χαρτάκι».

«Χρυσός» σκόρερ για τους «τρικολόρ» ήταν ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού, Τζόελ Κάμπελ, που βρήκε δίχτυα από το 3ο μόλις λεπτό της συνάντησης, ενώ στο υπόλοιπο της αναμέτρησης όσο κι αν προσπάθησε η Νέα Ζηλανδία να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση δεν τα κατάφερε.

Σημειώνεται μάλιστα, πως η Νέα Ζηλανδία ολοκλήρωσε το παιχνίδι και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κώστα Μπαρμπαρούση, που έχει καταγωγή από την Ελλάδα, από το 67ο λεπτό του αγώνα.

Η Κόστα Ρίκα θα μετάσχει σε τρίτο σερί Μουντιάλ, μετά τις παρουσίες στις διοργανώσεις του 2014 στη Βραζιλία και του 2018 στη Ρωσία, ενώ η Νέα Ζηλανδία αγωνίστηκε τελευταία φορά σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010 στη Νότια Αφρική.

Στο Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ η Κόστα Ρίκα θα βρεθεί πλέον στον 5ο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει τις Ισπανία, Γερμανία και Ιαπωνία.