Αυστραλία – Περού 5-4 στα πέναλτι: Στο Παγκόσμιο Κύπελλο τα «καγκουρό»

Η Αυστραλία νίκησε 5-4 στα πέναλτι το Περού (0-0 κ.δ.) στην Αλ Ραγιάν και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα τελικά του φετινού Μουντιάλ  στα γήπεδα του Κατάρ.

Αυστραλία – Περού 5-4 στα πέναλτι: Στο Παγκόσμιο Κύπελλο τα «καγκουρό»

Την παρουσία της στο φετινό Μουντιάλ εξασφάλισε η Αυστραλία και θα βρεθεί στα γήπεδα του Κατάρ τον προσεχή Νοέμβρη.

Τα «καγκουρό» νίκησαν 5-4 στα πέναλτι το Περού στον τελικό των πλέι-οφ της προκριματικής φάσης που διεξήχθη στην Αλ Ραγιάν και πανηγύρισαν έξαλλα την παρουσία τους στα τελικά της διοργάνωσης.

Σημειώνεται ότι η Αυστραλία μετρά συνεχείς παρουσίες στα τελικά της διοργάνωσης από το 2006, ενώ το Περού αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, που ήταν μάλιστα και η πρώτη της παρουσία μετά από 36 χρόνια (σ. από το 1982).

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού των μπαράζ, το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στα δύο συγκροτήματα ολοκληρώθηκε στο 0-0, αφού οι επιθετικές τους προσπάθειες δεν απέφεραν «καρπούς». Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες συνέχισαν να πιέζουν για να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ, ωστόσο το 0-0 έμεινε ανέπαφο και οδηγήθηκαν στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία η Αυστραλία κέρδισε τελικά 5-4 το Περού και τη νίκη αλλά και την πρόκριση.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η Αυστραλία θα βρεθεί πλέον στο τέταρτο γκρουπ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί όπου περιμένουν ήδη η πρωταθλήτρια Κόσμου Γαλλία, όπως επίσης η Δανία αλλά και η Τυνησία.