Πορτογαλία-Ελλάδα 2-1: Ήττα και αποκλεισμός για τις Ελπίδες

Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε με 2-1 από την Πορτογαλία και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ισλανδίας επί της Κύπρου αποκλείστηκε από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2023.

Πορτογαλία-Ελλάδα 2-1: Ήττα και αποκλεισμός για τις Ελπίδες

Δεν τα κατάφερε η εθνική ομάδα των Ελπίδων που ηττήθηκε με 2-1 από την αντίστοιχη της Πορτογαλίας στο παιχνίδι που διεξήχθη στο Ζιλ Βιθέντε για την τελευταία αγωνιστική του τέταρτο ομίλου της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2023.

Σε συνδυασμό με τη νίκη της Ισλανδίας επί της Κύπρου η Ελλάδα αποκλείστηκε από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ στην Ιβηρική έπαιζε ακόμα και για την ισοπαλία. Στο πρώτο ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έριξε το βάρος στην άμυνα του. Προσπάθησε να κρατήσει τους Πορτογάλους μακριά από την εστία του Ταιχμανίδη, ενώ επιχείρησε να… χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Το 0-0 παρέμεινε στα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη, όμως οι Πορτογάλοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 48' ο Ζοάο Μάριο έκανε τη σέντρα και ο Μπερνάρδο με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Δεν πρόλαβε η Ελλάδα να συνέλθει από το σοκ του 1-0 και στο 56' ο Ράμος με προβολή "έγραψε" το 2-0 μετά από μπαλιά του Σίλβα. Η εθνική μας ομάδα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 90+1 με τον Κούτσια, αλλά δεν πρόλαβε να φέρει το ματς στα ίσια κι έτσι αποκλείστηκε.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Σοάρες, Μάριο (81' Κονσεϊσάο), Τζαλό, Ινάσιο, Ταβάρες, Ντάντας, Μπερνάρδο, Αλμέιδα (75' Ντα Κόστα), Σόουζα (68' Φερέιρα), Σίλβα (68' Ολιβέιρα), Ράμος (75' Αραούχο)

ΕΛΛΑΔΑ: Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Διαμαντής, Αντζουλάς, Μιχελής, Ζαγαρίτης (85' Κίτσος), Μπότος, Κουτσουπιάς (73' Λιάσος), Κανελλόπουλος (85' Χριστόπουλος), Σουρλής (61' Κουρφαλίδης), Κοσίδης (85' Κούτσιας).