Nations League: «Πάρτι» του Έιρε στο Δουβλίνο, 3-0 την Σκωτία

Το Έιρε «πάτησε» με το εμφατικό 3-0 την Σκωτία στο Δουβλίνο και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον 1ο όμιλο της Λίγκα 2 του Nations League. Παρθενικό τρίποντο και για τα Νησιά Φερόε, με 2-1 επί της Λιθουανίας.

Nations League: «Πάρτι» του Έιρε στο Δουβλίνο, 3-0 την Σκωτία

Την πρώτη του νίκη στον πρώτο όμιλο της Λίγκα 2 του Nations League εξασφάλισε το Έιρε και διατήρησε τις ελπίδες του για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο γκρουπ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας κέρδισε με το ευρύ 3-0 την Σκωτία στο Δουβλίνο και πλησίασε στο -3 την πρωτοπόρο Ουκρανία (σ. έχει ματς λιγότερο), πριν το μεταξύ τους ματς την προσεχή Τρίτη (14/6).

Οι «πράσινοι» έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη τους κόντρα στους «χαϊλάντερς» από το πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 20’ άνοιξαν το σκορ με τον Άλαν Μπράουν, πριν ο Τρόι Πάροτ διπλασιάσει τα τέρματα μόλις οκτώ λεπτά αργότερα (28’). Με τη Σκωτία να προσπαθεί αλλά μην μπορεί να φτάσει στα γκολ, στο 51’ ήρθε και το 3-0 για τους Ιρλανδούς από τον Μίχαελ Ομπαφέμι, που ουσιαστικά «σφράγισε» και το τρίποντο.

Πέραν αυτών, την παρθενική τους νίκη στη νέα διοργάνωση του Nations League πανηγύρισαν και τα Νησιά Φερόε, καθώς κέρδισαν 2-1 τη Λιθουανία και μάλιστα με ανατροπή στο Τόρσχαβν,για τον πρώτο όμιλο της Λίγκα 3 του θεσμού.

Οι Λιθουανοί έκαναν το 0-1 με το «καλημέρα» (6’) χάρη στο γκολ του Φιοντόρ Τσέρνιτς, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 20’ με πέναλτι του Βίλιορμουρ Ντάβιντσεν και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45') έφτασαν και στο 2-1 με τον Γιάκουπ Αντρέασεν.

Στην επανάληψη παρά τις εκατέρωθεν επιθετικές προσπάθειες το σκορ δεν άλλαξε και τα Νησιά Φερόε πήραν το θετικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, η Λιθουανία παρέμεινε τελευταία στον όμιλο, με τρεις ήττες στα ισάριθμα παιχνίδια.

ΛΙΓΚΑ 2

ΓΚΡΟΥΠ 1

Τα αποτελέσματα
4/6: Αρμενία – Έιρε 1-0
8/6: Σκωτία – Αρμενία 2-0, Έιρε – Ουκρανία 0-1
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (11/6): Ουκρανία – Αρμενία 3-0, Έιρε – Σκωτία 3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Οι επόμενοι αγώνες
14/6: Αρμενία – Σκωτία, Ουκρανία - Έιρε
21/9: Σκωτία – Ουκρανία
24/9: Αρμενία – Ουκρανία, Σκωτία - Έιρε
27/9: Έιρε – Αρμενία, Ουκρανία – Σκωτία

ΛΙΓΚΑ 3

ΓΚΡΟΥΠ 1

Τα αποτελέσματα
4/6: Λιθουανία – Λουξεμβούργο 0-2, Τουρκία – Νησιά Φερόε 4-0
7/6: Νησιά Φερόε – Λουξεμβούργο 0-1, Λιθουανία – Τουρκία 0-6
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (11/6): Νησιά Φερόε – Λιθουανία 2-1, Λουξεμβούργο – Τουρκία (21.45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Οι επόμενοι αγώνες
14/6: Λουξεμβούργο - Νησιά Φερόε, Τουρκία - Λιθουανία
22/9: Λιθουανία - Νησιά Φερόε, Τουρκία - Λουξεμβούργο
25/9: Νησιά Φερόε – Τουρκία, Λουξεμβούργο – Λιθουανία