Copa Africa: Nίκη της Γουινέας με βασικό τον Αγκιμπού Καμαρά (1-0)

Η Γουϊνέα με τον Αγκιμπού Καμαρά του Ολυμπιακού στο βασικό της σχήμα και τον Μαμαντού Κανέ στον πάγκο κέρδισε 1-0 το Μαλάουι για τα προκριματικά του Copa Africa. Τρίποντο και για το Καμερούν (1-0 το Μπουρούντι) με τους Κούντε, Σονί και Επασί στην αποστολή του.

Copa Africa: Nίκη της Γουινέας με βασικό τον Αγκιμπού Καμαρά (1-0)

Την πρώτη της νίκη στον τέταρτο προκριματικό όμιλο του Copa Africa πανηγύρισε η Γουϊνέα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας κέρδισε 1-0 το Μαλάουι για την δεύτερη αγωνιστική και εξασφάλισε τους πρώτους του πόντους στον όμιλο.

Το «χρυσό» γκολ στο παιχνίδι πέτυχε ο Ναμπί Κεϊτά της Λίβερπουλ στο 91’, ενώ στο βασικό σχήμα ξεκίνησε ο Αγκιμπού Καμαρά του Ολυμπιακού και στον πάγκο έμεινε ο Μαμαντού Κανέ των «ερυθρόλευκων».

Στον ίδιο όμιλο την έκπληξη έκανε η Αιθιοπία, που επιβλήθηκε 2-0 της Αιγύπτου. Ντάουα Χοτέσα (21’) και Γκοντό (39’) βρήκαν δίχτυα για τους γηπεδούχους, ενώ στους «Φαραώ» δεν αγωνίστηκε ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

Πέραν αυτών, στον πάγκο του Καμερούν ήταν ο Πιερ Κούντε του πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού, στη νίκη των «αδάμαστων λιονταριών» με 1-0 επί του Μπουρούντι για τον τρίτο προκριματικό όμιλο της διοργάνωσης. Το γκολ του Καρλ Τοκό Εκαμπί (30’) της Λιόν έκρινε το παιχνίδι, ενώ τόσο ο Κεβίν Σονί του Αστέρα Τρίπολης όσο και ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Ντεβί Επασί, έμειναν στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του θεσμού, η Σιέρα Λεόνε αν και άνοιξε το σκορ στο 11’ με τον Γιόναταν Μορσέι του Παναιτωλικού τελικά ηττήθηκε 2-1 από τη Νιγηρία στον πρώτο όμιλο, με τους «σούπερ αετούς» με ισοβαθμούν πλέον στην πρώτη θέση με τη Γουινέα Μπισάου, η οποία με τη σειρά της διέλυσε 5-1 την Σάο Τομέ και Πρινσίπε.

Το Μάλι κέρδισε άνετα 3-1 το Νότιο Σουδάν στο έβδομο γκρουπ, ενώ στο όγδοο η Ακτή Ελεφαντοστού έμεινε στο 0-0 με το Λεσότο. Τέλος, το Μαρόκο κέρδισε με ανατροπή 2-1 τη Νότια Αφρική.