Κωστένογλου: «Υψηλός ο βαθμός δυσκολίας - Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κύπρου, Νίκος Κωστένογλου. 

Κωστένογλου: «Υψηλός ο βαθμός δυσκολίας - Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»

Ο τεχνικός της Κύπρου, Νίκος Κωστένουγλου χαρακτήρισε δύσκολη την αναμέτρηση με την Εθνική μας ομάδα (9/6, 21.45) για την 3η αγωνιστική του Nations League και τόνισε πως το συγκρότημα του θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό.

Επιπλέον, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως πρωταγωνίστρια του ομίλου, ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Κύπρου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

«Είμαστε χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε με την Εθνική Ελλάδος. Είναι η πρωταγωνίστρια ομάδα του ομίλου. Εμείς, προερχόμαστε από μια καλή εμφάνιση κόντρα στη Β. Ιρλανδία, που θα μπορούσε να συνδυαστεί με νίκη. Μπορούσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

«Γνωρίζουμε ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός. Σε ένα τέτοιο ματς, επιβάλλεται συγκεκριμένη τακτική και στρατηγική. Είναι γνωστές οι σχέσεις που έχουν οι δύο λαοί. Πιστεύω ότι θα γίνει πραγματικά ένα πολύ ωραίο ματς και αξίζει να το παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι. Έχουμε κοινό Εθνικό Ύμνο, είναι συγκινητικό και θα έλεγα ότι οι σχέσεις των δύο λαών είναι ειλικρινείς και υγιείς. Αγαπώ την πατρίδα μου, αλλά στους 15 μήνες, που βρίσκομαι στην Εθνική Κύπρου, με τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου και συνεργάζομαι, έχουμε χτίσει μια αμοιβαία σχέση από σεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, ώστε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

«Εύχομαι να γίνει ένας καλός αγώνας στα πλαίσια της αθλητοπρέπειας και είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα συμβεί. Το αποτέλεσμα δεν καθορίζει τις σχέσεις των δύο χωρών. Ο Ιούνιος είναι πάντα δύσκολος για μας. Οι παίκτες έχουν πολύμηνη αποχή ή περισσότερες ημέρες και εβδομάδες, μίας και ορισμένα πρωταθλήματα τελείωσαν πιο νωρίς».