Εθνική Ελπίδων: Έχασε 3-0 στην Κύπρο και κινδυνεύει!

Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε 3-0 στην Άχνα από την αντίστοιχη της Κύπρου και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει από τώρα τη συμμετοχή στα μπαράζ για το ευρωπαϊκό. Ο κίνδυνος των Ισλανδών και τα σενάρια στο φινάλε του ομίλου. 

Εθνική Ελπίδων: Έχασε 3-0 στην Κύπρο και κινδυνεύει!

Ήττα-σοκ για την Εθνική Ελπίδων στην Άχνα από την αντίστοιχη ομάδα της Κύπρου με 3-0, στο εξ΄αναβολής παιχνίδι του προκριματικού ομίλου για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με την ελληνική ομάδα να μπλέκει σε σοβαρές περιπέτειες για την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση, το καλοκαίρι του 2023 στα γήπεδα της Γεωργίας και της Ρουμανίας.

Η Ελλάδα χρειάζεται πλέον θετικό αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Πορτογαλίας ή να μην κάνει δύο νίκες η Ισλανδία που υποδέχεται την Λευκορωσία και την Κύπρο στα δύο ματς που απομένουν. Η Ελλάδα έμεινε δεύτερη με 17 βαθμούς, η Ισλανδία έχει 12 και δύο ματς ακόμα, ενώ η Λευκορωσία επίσης 12 με ένα όμως παιχνίδι μπροστά της. Η Πορτογαλία είναι σίγουρα πρώτη και απευθείας στα τελικά, ενώ η Κύπρος ανέβηκε στους 11 βαθμούς, επίσης χωρίς ελπίδες πρόκρισης.

Η Εθνική δεν μπόρεσε στο πρώτο ημίχρονο να κάνει ούτε μία τελική προσπάθεια δείγμα του κακού παιχνιδιού της παρά την κατοχή μπάλας, ενώ δεν απέφυγε και το γκολ με εκτέλεση πέναλτι του Κατσαντώνη στο 27'. Η πίεση της ελληνικής ομάδας μεγάλωσε στην επανάληψη και είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Σουρλή και τον Κανελλόπουλο, αλλά οι σκληροτράχηλοι Κύπριοι του Γιάννη Οκκά κρατούσαν το προβάδισμα και προσπαθούσαν να βγάλουν αντεπιθέσεις για το δεύτερο γκολ. Ο Γιώργος Σίμος έκανε αλλαγές για να βρει την ισοφάριση, αλλά η Κύπρος με τον ερχόμενο από τον πάγκο Νικολάου στο 73' έκανε το 2-0 νικώντας με σουτ τον Τζολάκη. Στο 82΄ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού υπέπεσε σε πέναλτι ανατρέποντας τον Παρούτη και ο Ναούμ το αξιοποίησε για το 3-0.

Κίτρινη κάρτα από τον Βέλγο διαιτητή Μπουκό είδαν οι Ναούμ, Γερολύμου και Τζολάκης, Κίτσος.

Κύπρος: Κίτσος, Καραμανόλης, Σέλης, Πολυκάρπου (59΄ Μιχαήλ), Σεργίου, Οκκάς (69΄ Μαμμάς), Φραντζής, Ναούμ, Γαβριήλ (69΄ Νικολάου), Γερολέμου (69΄ Κωστή), Κατσαντώνης (80΄ Παρούτης).

Ελλάδα: Τζολάκης, Ζαγαρίτης, Βήχος (76΄ Κίτσος), Αντζουλάς, Διαμαντής, Λύρατζης, Σουρλής, Κουτσουπιάς (65΄ Κοσίδης), Κανελλόπουλος (76΄ Κούτσιας), Ε. Χριστόπουλος (65΄ Λόλης), Μπότος.