Η υποχρέωση της Εθνικής προς τον... εαυτό της

Ο κορυφαίος του αγώνα στο Κόσοβο Δημήτρης Λημνιός αποκάλυψε την κουβέντα πριν από τον αγώνα. Κι εκεί ήταν όλο το ζουμί. Η... πολύ από αυτό. Η συνέχεια στα εντός έδρας είναι ένα άλλο διπλό κρας τεστ για την αναμορφωμένη Εθνική. 

Η υποχρέωση της Εθνικής προς τον... εαυτό της

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι πριν από τον αγώνα στο Κόσοβο (εμού συμπεριλαμβανομένου, αν και μεγαλύτερη σημασία είχε η γνώμη άλλων π.χ. του Ντέμη Νικολαΐδη που φαινόταν προβληματισμένος πριν από τη μετάδοση) δεν είδαν με καλό μάτι την απόφαση του Γκας Πογέτ να αφήσει Σιώπη, Μπουχαλάκη εντός ενδεκάδας, να έχει μόνο τον Κουρμπέλη στα τρεξίματα και τον Μάνταλο μαζί με τον Μπακασέτα σε πιο δημιουργικό ρόλο.

Ο φόβος ότι οι Κοσοβάροι που είναι γρήγοροι και ξέρουν μπάλα θα μας διέλυαν από τον άξονα και από τα πλάγια με ανοιχτούς χώρους έγινε έντονος με την ευκαιρία τους στο 5', αλλά μετά το σχέδιο του προπονητή λειτούργησε στην εντέλεια. Κι ο φόβος έγινε ηρεμία. Κι αμέσως μετά το γκολ του Μπακασέτα, πίστη.

Έχει να δώσει αυτή η ομάδα γιατί είναι καλά δομημένη σε κλίμα από τον προηγούμενο προπονητή και επειδή ο νέος γνωρίζει πώς να κερδίσει τους παίκτες, αλλά και να δώσει το κάτι παραπάνω σε στρατηγική. Ακόμη κι αν στους απέξω μπορεί να μη μοιάζει η ιδανικότερη. Για παράδειγμα μετά το τρομερό ματς του Σιώπη στη Β. Ιρλανδία ήθελε πολλή σκέψη να μείνει έξω από το Κόσοβο επειδή η στρατηγική το πρόσταζε. Ο Πογέτ το έκανε, το πλάνο πέτυχε, οι περισσότεροι παίκτες έκαναν εξαιρετικό ματς.

Ο Λημνιός που ήταν ο κορυφαίος είπε ότι πριν από τον αγώνα οι διεθνείς συμφώνησαν πως αν δε νικούσαν ξανά, θα υπήρχε πάλι πισωγύρισμα, γκρίνια και αρνητική κριτική. Για μία ομάδα την οποία οι ίδιοι πιστεύουν πολύ, όπως τόνισε ο αρχοντικός Χατζηδιάκος που πλέον είναι τοπ δίδυμο στην άμυνα με τον Μαυροπάνο.

Ο Μπακασέτας από την ώρα που τραγουδούσε με κλειστά μάτια και πάθος τον Εθνικό Ύμνο φαινόταν ότι θα έπαιζε στο φουλ για μία ακόμη φορά. Ο Μπάλντοκ μπορεί να μην ξέρει ακόμα τα λόγια, αλλά τη θέση του δεξιού μπακ την κατέχει άψογα. Ο Τσιμίκας είναι πια ο... Τσιμίκας, ο Κουρμπέλης έκανε πολύ μαχητικό και παθιασμένο ματς, ο Γιακουμάκης το ίδιο, ο Μασούρας παραλίγο να σκοράρει... περίεργα αλλά ήταν κι αυτός σε όλες τις φάσεις ο γνωστός ολοκληρωμένος επιθετικός.

Η Εθνική είναι σε καλό δρόμο, όποιος δεν το παραδέχεται το... κρατάει μέσα του. Για να συνεχίσει έτσι, πάνω απ' όλα το αποτέλεσμα θα είναι το σημαντικό. Κι η διαχείριση όταν θα έρθει κάποια «στραβή». Τώρα έχει δύο δύσκολα ματς, διότι παίζει στην έδρα της και θα πρέπει να λειτουργήσει αλλιώς στο παιχνίδι της. Τόσο με την Κύπρο, όσο με το Κόσοβο τις επόμενες μέρες στον Βόλο. Θα έχει ενδιαφέρον αναμφίβολα...