Φαβορί στο Κόσοβο δεν είναι η Εθνική

Για να «ψηλώσει» ξανά η Εθνική τέτοια ματς σαν αυτό στο Κόσοβο πρέπει να τα κερδίζει, αλλά φαβορί απέναντι στην ομάδα του Αλέν Ζιρές δεν είναι σίγουρα στην Πρίστινα. 

Φαβορί στο Κόσοβο δεν είναι η Εθνική

Ναι, έχει η Εθνική καλό κλίμα μετά τη νίκη στο Μπέλφαστ. Ο Πογέτ άρχισε καλά τη θητεία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η ομάδα έχει παίκτες που διακρίνονται σε κορυφαίο επίπεδο όπως ο Τσιμίκας στην Αγγλία, ο Μαυροπάνος στην Γερμανία, οι αρκετοί «Ολλανδοί», ο Βλαχοδήμος στην Μπενφίκα, ο Γιακουμάκης στην Σέλτικ οι πρωταθλητές Μπακασέτας, Σιώπης στην Τουρκία ή οι Μπουχαλάκης, Μασούρας στην Ελλάδα. Και άλλοι. Στο κάτω κάτω, αν η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει νίκες όπως απόψε (21.45) στην Πρίστινα με το Κόσοβο, τότε πώς μπορεί να ονειρεύεται προκρίσεις, επιστροφή στα μεγάλα τουρνουά, ανόδους στα ranking;

Όλα αυτά σωστά, αλλά στο εκτός έδρας ματς με το Κόσοβο, η Εθνική φαβορί δεν είναι. Και θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια για να πάρει αρχικά την ισοπαλία που θα είναι πολύτιμη και ακόμη μεγαλύτερη για να φύγει νικήτρια. Η ρεαλιστική προσέγγιση αυτό λέει, τα υπόλοιπα είναι πατριωτισμοί και εκτός πραγματικότητας.

Το Κόσοβο με τον Αλέν Ζιρές προπονητή εδώ και μερικούς μήνες έχει δώσει τρία ματς. Νίκησε 5-0 σε φιλικό την Μπουρκίνα Φάσο, πήρε ισοπαλία 1-1 στην Ελβετία και επικράτησε στην πρεμιέρα του Nations League στη Λάρνακα της Κύπρου με 2-0. Έχοντας... δεκατέσσερις τελικές προσπάθειες.

Εκτός από τον Ραχμάνι των 25 εκατ. ευρώ της Νάπολι, έχει παίκτες που αγωνίζονται σε μεγάλα πρωταθλήματα και κοστολογούνται πολύ ακριβά. Αρκετούς στην Γαλλία, αλλά και στην Ισπανία, την Τουρκία και αλλού. Δεν είναι παίξε-γέλασε. Και έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση, δεν θα κλειστούν όπως σε προηγούμενες αναμετρήσεις με την Ελλάδα και ό,τι βγει μπροστά. Θα παίξουν την μπάλα τους και θα πάνε για νίκη φουριόζοι.

Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θα χρειαστεί να γίνουν όλα στην εντέλεια, έτσι ώστε να συνεχίσει η Εθνική να έχει την τωρινή θετική ατμόσφαιρα. Και να μην κάνει βήματα πίσω. Έχει τους παίκτες για να τα καταφέρει και πρέπει να έχει καλή βοήθεια από τον προπονητή της. Όπως στον σχεδιασμό του αγώνα στο Μπέλφαστ. Αλλά μεγαλύτερη στη διάρκεια του ματς, σε σχέση με εκείνη της Β. Ιρλανδίας.