Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Λάμψη Καμαρά στη Μαυριτανία, ιστορικό χατ-τρικ ο Μανέ στη Σενεγάλη

Με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη να σκοράρει δις, η Μαυριτανία κέρδισε 3-0 το Σουδάν στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Ιδανικό ξεκίνημα και για τη Σενεγάλη, που επιβλήθηκε 3-1 του Μπενίν με κορυφαίο τον Σαντιό Μανέ. Χατ-τρικ ο άσος της Λίβερπουλ και πρώτος σκόρερ της εθνικής. Στον πάγκο για τα «Λιοντάρια της Τεράνγκα» έμεινε ο Σισέ του Ολυμπιακού.

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Λάμψη Καμαρά στη Μαυριτανία, ιστορικό χατ-τρικ ο Μανέ στη Σενεγάλη

Με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να σκοράρει δις, η Μαυριτανία επιβλήθηκε 3-0 του Σουδάν και εξασφάλισε το τρίποντο στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στον ένατο προκριματικό όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ο επιθετικός του Άρη ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και άνοιξε το σκορ για το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα στο 28’ με πέναλτι, ενώ μόλις δύο λεπτά αργότερα (30’) διπλασίασε τα τέρματά του.

Η Μαυριτανία μοιράζεται την πρώτη θέση στον όμιλο με την Γκαμπόν, η οποία με τη σειρά της επικράτησε 1-0 της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Το μοναδικό γκολ στον αγώνα πέτυχε ο Σάβι Μπαμπίτσκα (55’) που αγωνίζεται στην Κύπρο και στον Άρη Λεμεσού.

Στο μεταξύ, η Σενεγάλη ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια διατήρησης των «σκήπτρων» της στη διοργάνωση. Η κάτοχος του τίτλου νίκησε 3-1 το Μπενίν στον 12ο προκριματικό όμιλο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα «Λιοντάρια της Τεράνγκα» ήταν ο Σαντιό Μανέ, που πέτυχε χατ-τρικ (12’ με πέναλτι, 22’ και 60’ με πέναλτι) και οδήγησε το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα στην πρώτη θέση του γκρουπ.

Με τα τέρματα αυτά ο άσος της Λίβερπουλ έφτασε τα 31 και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην εθνική του, ξεπερνώντας έτσι τον Ανρί Καμαρά, ο οποίος αγωνίστηκε και στην Ελλάδα με Ατρόμητο, Παναιτωλικό, Καλλονή, Απόλλωνα Σμύρνης, Ιωνικό και Φωστήρα.

Στην αποστολή της Σενεγάλης ήταν και ο Παπ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού, ο οποίος όμως παρέμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε.

Στον τρίτο όμιλο Ναμίμπια και Μπουρούντι αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 και μοιράστηκαν τον πόντο στον τρίτο όμιλο, ενώ ο αγώνας του Καμερούν με την Κένυα δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω του αποκλεισμού της Κένυας από την αφρικανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για πολιτική παρέμβαση στη διαχείριση του ποδοσφαίρου.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, στο έβδομο γκρουπ η Γκάμπια επιβλήθηκε 1-0 του Νότιου Σουδάν, ενώ στο άλλο ματς του γκρουπ το Μάλι διέλυσε με το εμφατικό 4-0 το Κονγκό, με τον Ελ Μπιλάλ Τουρέ της Ρεμς να γράφει δύο φορές το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Τέλος, στον έκτο όμιλο Νίγηρας και Τανζανία «κόλλησαν» στο ισόπαλο 1-1, με την Αλγερία να μένει μόνη πρώτη στην κατάταξη χάρη στη νίκη της με 2-0 επί της Ουγκάντα.