Πολωνία – Ουαλία 2-1: Ανατροπή με Σφιντέρσκι οι «αετοί» στην πρεμιέρα του Nations League

Η Πολωνία με γκολ του Σφιντέρσκι στο 85’ νίκησε με ανατροπή 2-1 την Ουαλία στο Βρότσλαβ και ξεκίνησε ιδανικά την πορεία της στο νέο Nations League.

Πολωνία – Ουαλία 2-1: Ανατροπή με Σφιντέρσκι οι «αετοί» στην πρεμιέρα του Nations League

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε η Πολωνία την πορεία της στο νέο Nations League. Στην πρεμιέρα της τρίτης έκδοσης της διοργάνωσης, οι «αετοί» κέρδισαν με ανατροπή 2-1 τους «δράκους» της Ουαλίας στο Βρότσλαβ και πανηγύρισαν έτσι το παρθενικό τους τρίποντο στον τέταρτο όμιλο της Λίγκα 1 του θεσμού.

Οι Πολωνοί παρατάχθηκαν στο συγκεκριμένο ματς έχοντας βασικό τους σχήμα τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, που τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε ως δανεικός στην ΑΕΚ, ενώ στον πάγκο βρισκόταν ένας ακόμα παίκτης της «Ένωσης», ο Ντάμιαν Σιμάνσκι, όπως επίσης και ο άλλοτε επιθετικός του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι.

Ο τελευταίος μπήκε ως αλλαγή στο 73’ και έμελλε να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού το γκολ του στο 85’ ήταν αυτό που χάρισε το τρίποντο στην εθνική του ομάδα.

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν ανώτεροι των αντιπάλων τους στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν αξιοποίησαν τις επιθετικές τους προσπάθειες, κυρίως με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, για να φτάσουν στο γκολ. Ο φορ της Μπάγερν Μονάχου είχε μία πολύ καλή στιγμή στο 20’ όταν βγήκε απέναντι στον γκολκίπερ των Ουαλών, Γουόρντ, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει από πλεονεκτική θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Με το ξεκίνημα βέβαια της επανάληψης, η Ουαλία προέβη σε τριπλή αλλαγή και από τα πρώτα κιόλας λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου «πάγωσε» το Βρότσλαβ ανοίγοντας το σκορ. Ο Τζόνι Γουίλιαμς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής έγραψε στο 52' το 0-1, πετυχαίνοντας έτσι το δεύτερο γκολ στη διεθνή καριέρα του.

Ως το φινάλε η Πολωνία πίεσε τους «δράκους» για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Στο 72’ έφτασε τελικά στην ισοφάριση με τον Καμίνσκι και στο 85’ πέτυχε και τη μεγάλη ανατροπή με το γκολ του Σφιντέρσκι για το τελικό 2-1.

Οι άλλες ομάδες του ομίλου είναι το Βέλγιο και η Ολλανδία, που θα αναμετρηθούν την Παρασκευή (3/6) στις Βρυξέλλες.

Διαιτητής: Ομπρένοβιτς (Σλοβενία)

ΠΟΛΩΝΙΑ: Γκράμπαρα, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Πούχαζ (73’ Ζαλέφσκι), Κλιχ (61’ Ζουρκόφσκι), Κριχόβιακ (81’ Γκροσίτσκι), Γκοράλσκι (61’ Καμίνσκι), Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι, Μπούκσα (73’ Σφιντέρσκι)

ΟΥΑΛΙΑ: Γουόρντ (46’ Χένεσι), Γκούντερ, Μέφαμ, Νόρινγκτον-Ντέιβις, Λέβιτ, Μόρελ, Σμιθ, Μπερνς (62’ Ν. Γουίλιαμς), Τ. Γουίλιαμς (77’ Τόμας), Μουρ (46’ Τόμας-Χάρις), Τζέιμς (46’ Ματόντο)

ΛΙΓΚΑ 1

ΓΚΡΟΥΠ 4

Τα αποτελέσματα
1/6: Πολωνία – Ουαλία 2-1 (72’ Καμίνσκι, 85’ Σφιντέρσκι – 52’ Τζόνι Γουίλιαμς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Οι επόμενοι αγώνες
3/6: Βέλγιο - Ολλανδία
8/6: Ουαλία – Ολλανδία, Βέλγιο - Πολωνία
11/6: Ουαλία – Βέλγιο, Ολλανδία - Πολωνία
14/6: Πολωνία – Βέλγιο, Ολλανδία - Ουαλία
22/9: Πολωνία – Ολλανδία, Βέλγιο - Ουαλία
25/9: Ουαλία – Πολωνία, Ολλανδία - Βέλγιο