Γιακουμάκης: «Έχουμε ωριμάσει αλλά είμαστε διψασμένοι»

Ο Γιώργος Γιακουμάκης στις δηλώσεις του ενόψει της πρεμιέρας του Nations League τόνισε πως οι παίκτες της Εθνικής θέλουν να γράψουν και αυτοί ιστορία εμπνευσμένοι από τα όσα πέτυχε η ομάδα του Euro 2004, ενώ υπογράμμισε πως οι διεθνείς είναι "πεινασμένοι" για επιτυχίες. 

Γιακουμάκης: «Έχουμε ωριμάσει αλλά είμαστε διψασμένοι»

Ο Γιώργος Γιακουμάκης, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτη (1/6) ενόψει της πρεμιέρας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Nations League στην έδρα της Βορείου Ιρλανδίας τόνισε πως οι διεθνείς θέλουν να γράψουν την δική τους ιστορία ορμώμενοι από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 ενώ υπογράμμισε πως η ομάδα είναι αρκετά έμπειρη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου, πληρώνομαι για ό,τι κάνω. Το να σκοράρω είναι μέρος της δουλειάς μου, δεν νιώθω ότι κάνω κάτι ιδιαίτερο, είναι η δουλειά μου".

Ξέρουμε ότι το αγωνιστικό στιλ του Βόρειας Ιρλανδίας θα είναι παρόμοιο με αυτό της Σκωτίας. θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε η ομάδα που θα φτιάχνει το παιχνίδι.

Ήταν κάτι το καταπληκτικό το Euro 2004, είναι κάτι που οι παίκτες που πήραν μέρος έγραψαν ιστορία. Κάτι σημαντικό για το έθνος μας. Όταν έχεις αυτή την επιτυχία, θες να προστατεύσεις την νοοτροπία. Λείπουμε από αυτήν την επιτυχία 20 χρόνια, θέλουμε να γράψουμε την δική μας ιστορία. Δουλεύουμε πολύ, αυτός είναι ο στόχος μας να έχουμε τη δική μας επιτυχία.

Είμαι ακόμη πεινασμένος, είχα κάποιους τραυματισμούς. Για τους άλλους είναι δύσκολο με παιχνίδια στα πόδια τους, για εμένα είναι σαν να ξεκινάω το δεύτερο γύρο της σεζόν.

Θα δούμε κάποια video, σκέφτομαι μόνο την ομάδα μας. Ξαναείπα ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Το Nations League είναι ένα ακόμη πρωτάθλημα, θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι, να πάμε στον επόμενο γύρο, αυτός είναι ο στόχος μας.

Δεν γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας, πιστεύεις όλο και περισσότερο στον εαυτό σου. Αν ξεκινήσουμε με το δεξί, θα πιστεύουμε πιο πολύ. Θα αποκτήσουμε μέταλλο, το οποίο χρειαζόμαστε. Είναι σημαντικό να πάμε καλά στο Nations League. Ίσως σε άλλους περνάει αδιάφορο, αλλά για εμάς το κάθε άλλο.

Είναι η χρονιά που οι παίκτες είμαστε στο πικ της καριέρας μας, στο υψηλότερο επίπεδο που έχουμε υπάρξει. Όταν είσαι πρωταθλητής στην ομάδα σου, νιώθεις πρωταθλητής παντού. Πιστεύουμε στην ομάδα, είμαστε αισιόδοξοι μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα.

Το ότι έχουμε εμπειρίες θα μας βοηθήσει στη διαχείριση, έχουμε ωριμάσει όλοι μας. Δεν είμαστε άπειροι, αλλά διψασμένοι, δεν έχουμε πετύχει με την εθνική μας ομάδα κάτι. Έχουμε αρχίσει να έχουμε επιτυχίες με τις ομάδες μας, θέλουμε να το φέρουμε και στην Εθνική. Το χρειαζόμαστε, όχι μόνο εμείς, αλλά όλοι οι Έλληνες.

Μας ενέπνευσε ο Καραγκούνης. Είναι τιμή μας να έχουμε δίπλα μας τον Κωνσταντινίδη και τον Φύσσα. Μάς έδωσε συμβουλές, μας πρίζωσε. Είναι κάτι που χρειαζόμασταν».