Εθνική με... δύο παίκτες της πρωταθλήτριας ομάδας δεν βρίσκεις εύκολα

Ο Γκουστάβο Πογέτ επέλεξε πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού, τρεις της ΑΕΚ και μόλις δύο του Ολυμπιακού και ενός του ΠΑΟΚ για την Εθνική. Υπάρχουν φυσικά εξηγήσεις, αλλά δεν είναι και σύνηθες για σύλλογο που πήρε τον τίτλο με τόσο μεγάλη διαφορά. 

Εθνική με... δύο παίκτες της πρωταθλήτριας ομάδας δεν βρίσκεις εύκολα

Σε πιο φορμαρισμένους παίκτες πήγε στις κλήσεις του ο Γκουστάβο Πογέτ για τα ματς της Εθνικής στο Nations League αλλά σίγουρα δεν είναι και το πιο σύνηθες να έχει η πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας μόλις δύο διεθνείς σε αποστολή 26 ποδοσφαιριστών. Εξηγήσεις μπορεί να υπάρξουν, αλλά και αρκετές απορίες για αυτό το «πέντε του Παναθηναϊκού, τριών της... ΑΕΚ, μόλις δύο του Ολυμπιακού, μόλις ενός του ΠΑΟΚ και κανενός του Άρη».

Με όλες τις ευχές να πετύχει ο Ουρουγουανός προπονητής στο έργο του, δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα στις επισημάνσεις μας. Απλώς... επισημάνσεις είναι. Πάνω απ' όλα η Εθνική, υπάρχει μεγάλη ανάγκη να επιστρέψει βήμα βήμα στα καλά αποτελέσματα και στην άνοδο στις διεθνείς λίστες.

Πράγματι ο Παναθηναϊκός είναι σε καλή κατάσταση και έχει άλλωστε στο ρόστερ του αρκετούς Έλληνες. Για την ΑΕΚ δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο βέβαια που έχει έναν διεθνή παραπάνω από τον πρωταθλητή με τεράστια διαφορά Ολυμπιακό, ο οποίος εκπροσωπείται σε αυτές τις κλήσεις από τον Γιώργο Μασούρα και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Θα πει κανείς ότι ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς έχουν το γνωστό θέμα με την ΕΠΟ και όσα έχουν συμβεί, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει όσο δεν αλλάζουν κάποια δεδομένα. Ο Φορτούνης είναι ακόμη ανέτοιμος από τον τραυματισμό του, καθώς είναι βέβαιο ότι ο Πογέτ θα τον ήθελε πολύ στην ομάδα όπως και τους δύο έμπειρους στόπερ. Για τον Βρουσάι και τον Ανδρούτσο μπορεί να υπάρξει ένσταση ότι δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό.

Από την άλλη και ο Ανδρούτσος έχει παίξει καλά το τελευταίο διάστημα, ενώ ο Βρουσάι έχει πολλούς αγώνες φέτος στη σεζόν έστω κι αν δεν ήταν βασικός ή έστω ότι χρησιμοποιήθηκε και ως δεξί μπακ και ως εξτρέμ από τον Μαρτίνς. Και για παράδειγμα ούτε ο Χατζηγιοβάνης στον Παναθηναϊκό ούτε ο Διούδης είναι βασικοί. Ούτε οι διεθνείς της ΑΕΚ είναι στα καλύτερά τους μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της ομάδας τους.

Επαναλαμβάνω, μακάρι να πάνε όλα καλά για την ελληνική ομάδα, οι σύλλογοι έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αλλά όπου και να ψάξει κανείς στην Ευρώπη και στον κόσμο δύσκολα θα βρει να έχει λιγότερους διεθνείς η ομάδα που πήρε εύκολα (όπως ο Ολυμπιακός) ή πιο δύσκολα τον τίτλο του πρωταθλητή, από τις ομάδες που ήταν πίσω της με... 22 ή... 27 βαθμούς.

Υ.Γ. Ο Σάλιακας (που δεν είναι του Ολυμπιακού) τί άλλο έπρεπε να κάνει φέτος με τέτοιο πρωτάθλημα και μεταγραφή στην Γερμανία για να μη χάσει τη θέση του στην Εθνική;