Μουντιάλ: Στα μπαράζ το Περού, αποκλείστηκαν Κολομβία και Χιλή

Το Περού κέρδισε 2-0 την Παραγουάη και εξασφάλισε την 5η θέση στα προκριματικά του Μουντιάλ στη ζώνη της Νότιας Αμερικής που την στέλνει σε μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά. Αποκλείστηκαν από την διοργάνωση Κολομβία και Χιλή.

Μουντιάλ: Στα μπαράζ το Περού, αποκλείστηκαν Κολομβία και Χιλή

Η εθνική ομάδα του Περού βγήκε τελικά μεγάλη κερδισμένη στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ στη ζώνη της Νότιας Αμερικής για την κατάκτηση της 5ης θέσης που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας κέρδισε 2-0 την Παραγουάη στην 18η αγωνιστική και πλέον θα αγωνιστεί με Αυστραλία ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τον όμιλο της Ασίας για μια θέση στα γήπεδα του Κατάρ.

Η νίκη του Περού επί της Παραγουάης έβαλε ταυτόχρονα «ταφόπλακα» στις ελπίδες τόσο της Κολομβίας όσο και της Χιλής για πρόκριση στο Μουντιάλ, καθώς αμφότερες αποκλείστηκαν από την συνέχεια του θεσμού. Η Κολομβία επιβλήθηκε 1-0 της Βενεζουέλας, ωστόσο τερμάτισε στην 6η θέση της κατάταξης με έναν πόντο λιγότερο από το 5ο Περού. Όσο για την Χιλή; Έχασε 2-0 από την Ουρουγουάη και με την τρίτη της ήττα στα τελευταία 4 παιχνίδια της στα προκριματικά ολοκλήρωσε στην 7η θέση την πορεία της.

Την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη ζώνη της Νότιας Αμερικής έχουν ήδη εξασφαλίσει Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Ισημερινός.

Η Βραζιλία πέτυχε από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο κόντρα στη Βολιβία και διέλυσε την αντίπαλό της με το εμφατικό 4-0 στην τελευταία αγωνιστική, ενώ η Αργεντινή αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ισημερινό, ο οποίος εξασφάλισε τον πόντο στο 93’ με γκολ του Ένερ Βαλέντσια.

Σημειώνεται ότι Βραζιλία και Αργεντινή έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο στον όμιλο, καθώς εκκρεμεί το μεταξύ τους ματς που είχε διακοπεί λόγω της εισβολής της αστυνομίας για παραβάσεις κανονισμού για τον κορονοϊό.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (30/3)
Βολιβία-Βραζιλία 0-4
(24’ Πακετά, 45’ και 91’ Ριτσάρλισον, 66’ Μ. Γκιμαράες)

Ισημερινός-Αργεντινή 1-1
(93’ Ε. Βαλέντσια – 24’ Άλβαρες)

Περού-Παραγουάη 2-0
(5’ Λαπαντούλα, 42’ Γιοτούν)

Χιλή-Ουρουγουάη 0-2
(79’ Λ.Σουάρες, 90’ Βαλβέρδε)

Βενεζουέλα-Κολομβία 0-1
(45’ πέν. Χ. Ροντρίγκες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ