Μπονούτσι: «Παράλογος ο κανονισμός να παίζεται σε ένα ματς η πρόκριση στο Μουντιάλ»

Με την FIFA και το σύστημα διεξαγωγής στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναφέρθηκε ο Λεονάρντο Μπονούτσι, μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Βόρεια Μακεδονία.

Μπονούτσι: «Παράλογος ο κανονισμός να παίζεται σε ένα ματς η πρόκριση στο Μουντιάλ»

Βαρύ παραμένει το κλίμα στις τάξεις της εθνικής Ιταλίας μετά τον αποκλεισμό των πρωταθλητών Ευρώπης από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Η ήττα στα ημιτελικά των μπαράζ με 1-0 από τη Βόρεια Μακεδονία και μάλιστα μέσα στο Παλέρμο έβαλε τέλος στο όνειρο της «σκουάντρα ατζούρα» να βρεθεί στα γήπεδα του Κατάρ και για δεύτερο σερί Μουντιάλ (σ. μετά από αυτό του 2018 στη Ρωσία) έμεινε εκτός.

Σε δηλώσεις του στην «Sportmediaset» ο Λεονάρντο Μπονούτσι τα έβαλε με το σύστημα διεξαγωγής της FIFA στα μπαράζ, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να υπάρχει και επαναληπτικός αγώνας και να μην κρίνεται η πρόκριση σε ένα μόνο παιχνίδι.

«Πήγαμε να τα παίξουμε όλα σε ένα μόνο παιχνίδι, με τον κανονισμό αυτό να τον θεωρώ παράλογο. Δυστυχώς έτσι αποφασίστηκε, είναι όμως μία τρελή απόφαση. Σε όλους τους ομίλους, τόσο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου όσο και στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, δίνεις αγώνες εντός και εκτός έδρας, και την ίδια ώρα για να πας στο Μουντιάλ δίνεις ένα μόνο παιχνίδι όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα όπως είδαμε ήδη», τόνισε ο στόπερ της Γιουβέντους και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν εθνικές ομάδες σε άλλες συνομοσπονδίες που έχασαν 4 με 5 ματς, ενώ εμείς με ένα γκολ που δεχτήκαμε στο 92ο λεπτό στο μοναδικό ματς που χάσαμε, μένουμε σπίτι. Είναι πραγματικά μία τρέλα αυτή η νέα φόρμουλα.

Ο κανονισμός δεν είναι άλλοθι ή δικαιολογία. Θα έπρεπε σίγουρα να κάνουμε περισσότερα. Από εδώ και θα πέρα θα πρέπει αν δημιουργήσουμε έναν δρόμο για το μέλλον για να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν. Ίσως χαθήκαμε λίγο μετά από την κατάκτηση του Euro 2020. Θα πρέπει να ψάξουμε και να βρούμε ξανά τις αξίες μας, τα χαρακτηριστικά μας, το ενθουσιασμό μας. Αυτά τα στοιχεία έλειπαν για να χάσουμε το δρόμο προς το Μουντιάλ».