Δύναμη και για Ολυμπιακό Μπουχαλάκης-Σισέ

Το γκολ του Μπουχαλάκη με την Εθνική και η δυναμική παρουσία του Σισέ κόντρα στην Αίγυπτο του Σαλάχ «ανεβάζουν» τους δύο διεθνείς και για την τελική ευθεία του Ολυμπιακού. 

Δύναμη και για Ολυμπιακό Μπουχαλάκης-Σισέ

Σκόραρε ξανά μέσα στον Μάρτιο, λοιπόν, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης αφού είχε βάλει γκολ και στο 5-1 του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης στις αρχές του μήνα, ενώ το άλλο φετινό τέρμα του ήταν πολύ πριν, στις αρχές της σεζόν με την Λαμία. Κι ήταν ένα πολύ ωραίο τέρμα για τον «ερυθρόλευκο» μέσο αυτό στο Βουκουρέστι καθώς έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε σε βηματισμό, άλμα και σημάδι μετά τη σέντρα του Ρότα.

Χρειαζόταν αυτό το γκολ ο Μπουχαλάκης για να ανεβεί ψυχολογικά έπειτα από ένα όχι πολύ καλό διάστημα εσχάτως με τον Ολυμπιακό, με αρκετά σκαμπανεβάσματα απόδοσης. Κι όλοι ξέρουμε, πάνω από όλους ο Πέδρο Μαρτίνς, πόσο κομβικός μπορεί να γίνει για όλο το παιχνίδι και τη λειτουργία της πειραϊκής ομάδας στις αμυντικές και επιθετικές μεταβάσεις ο έμπειρος χαφ.

Όσο για τον Παπέ Σισέ, σίγουρα δεν περίμενε ότι θα έπαιζε με την Σενεγάλη στο Κάιρο κόντρα στην Αίγυπτο στο πρώτο μπαράζ για τα Μουντιάλ κι όχι επειδή είχε χτυπήσει στα Γιάννινα, αυτό το είχε ξεπεράσει. Αλλά γιατί ο Αμπντού Ντιαλό της Παρί είναι αχώριστο ζευγάρι στο κέντρο της άμυνας των λιονταριών με τον Καλιντού Κουλιμπαλί της Νάπολι, συνεπώς ο Σισέ ήταν προγραμματισμένο να μείνει στον πάγκο. Η Σενεγάλη δέχτηκε γκολ (από δικό της παίκτη, αλλά με οφσάιντ τον Μο Σαλάχ στη φάση) πολύ νωρίς, μόλις στο 4', με τον Ντιαλό να τραυματίζεται στο 14' και να μοιάζουν όλα καταστροφικά. Ο Σισέ μπήκε στη θέση του, με τον στόπερ του Ολυμπιακού να κάνει πολύ καλό παιχνίδι, το σκορ να παραμένει 1-0 έως το τέλος και τον Σισέ να ετοιμάζεται για βασικός στον επαναληπτικό του Ντακάρ (29/3). Έχοντας πολύ σημαντική εμπειρία απέναντι σε έναν εκ των κορυφαίων κυνηγών του κόσμου.

Ο Ολυμπιακός είναι κερδισμένος από την παρουσία των δύο παικτών του, την ώρα που ο Βατσλίκ έμεινε εκτός Μουντιάλ, κάτι που αναμένεται ότι θα συμβεί και με του Κούντε. Δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις, βέβαια, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.