Σέρχιο Ράμος: Πρώτος στον κόσμο σε νίκες σε επίπεδο εθνικών ομάδων

Η Διεθνής Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) ανακοίνωσε τους παίκτες με τις περισσότερες νίκες σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Στην κορυφή ο Σέρχιο Ράμος, 4ος ο Κριστιάνο Ρονάλντο, 9ος ο Λιονέλ Μέσι.

Σέρχιο Ράμος: Πρώτος στον κόσμο σε νίκες σε επίπεδο εθνικών ομάδων

Τη λίστα με τους παίκτες που έχουν πανηγυρίσει τις περισσότερες νίκες σε επίπεδο εθνικών ομάδων ανακοίνωσε σήμερα (23/3) η Διεθνής Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο Ισπανός στόπερ Σέρχιο Ράμος με 131 σε 180 παιχνίδια, ήτοι δέκα περισσότερες από τον παλαίμαχο τερματοφύλακα και συμπατριώτη του, Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος έμεινε στις 121.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Σου Τσιν Αν από τη Μαλαισία με 108 (1969-1984), όσες και ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν ο Ισπανός προπονητής πλέον της Μπαρτσελόνα, Τσάβι (2000-2014), μαζί με τον Μεξικανό Αντρές Γκουαρδάδο με 100 νίκες.

Ακολουθεί στην έβδομη θέση ο Αντρές Ινιέστα με 96 νίκες και στην όγδοη με 95 ο αρχηγός της Αργεντινής Λιονέλ Μέσι μαζί με τον Αχμέντ Χασάν.

Όσον αφορά τον τελευταίο, δεν πρόκειται για τον Αιγύπτιο επιθετικό του Ολυμπιακού που αγωνίζεται δανεικός από την Κόνιασπορ, αλλά για τον 46χρονο παλαίμαχο μέσο και συμπατριώτη του, που αγωνίστηκε στους «Φαραώ» από το 1995 ως το 2012.

Την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν ο Γάλλος Λίλιαμ Τουράμ και ο Ισπανός Σέρχιο Μπουσκέτς με 94 νίκες.