Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού στη μάχη για Μουντιάλ

Από τους διεθνείς του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν σε Ευρώπη και Αφρική, ο Βατσλίκ, ο Σισέ και ο Κούντε έχουν αυτές τις μέρες τη μεγάλη πρόκληση-πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ. 

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού στη μάχη για Μουντιάλ

Όπως κάθε φορά στη διακοπή των πρωταθλημάτων για τις εθνικές ομάδες ο Ολυμπιακός έχει πολλούς ποδοσφαιριστές που φεύγουν από τον Ρέντη και στη συγκεκριμένη περίοδο. Αρκετοί θα δώσουν επίσημα παιχνίδια, άλλοι φιλικά προετοιμασίας για τα επίσημα που ακολουθούν. Όμως η πιο κρίσιμη φάση έχει να κάνει με τον Τόμας Βατσλίκ, τον Παπέ Σισέ και τον Πιερ Κούντε που διεκδικούν με τις ομάδες των χωρών τους την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ, το οποίο θα διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβριο και Δεκέμβριο στην αραβική χώρα.

Ο Τσέχος τερματοφύλακας θα αντιμετωπίσει την Σουηδία του Σούντγκρεν σε μονή αναμέτρηση στις 24/3 (στη Friends Arena στη Σόλνα) και σε περίπτωση πρόκρισης θα παίξει τελικό για το Κατάρ επί πολωνικού εδάφους (Χορζόφ) κόντρα στην Πολωνία των Κριχόβιακ, Σιμάνσκι στις 29/3.

Ο Παπέ Σισέ δεν θα είναι βασικός με τη Σενεγάλη, αλλά ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να βοηθήσει αν χρειαστεί παρά τον τραυματισμό του στα Γιάννινα στους αγώνες με την Αίγυπτο του Σαλάχ στις 25 και 29 του μηνός. Ενώ ο Πιερ Κούντε με το Καμερούν θα αντιμετωπίσει την Αλγερία στις ίδιες ημερομηνίες, επίσης στα μπαράζ της αφρικανικής ζώνης για τη συμμετοχή στο Μουντιάλ. Αγώνες πρόκρισης δίνουν το Μαρόκο και η Νιγηρία, αλλά οι Ελ Αραμπί και Ονιεκούρου δεν έχουν κληθεί.

Στην εθνική Ελλάδας για τα φιλικά με Ρουμανία και Μαυροβούνιο θα είναι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης και όλα δείχνουν ότι μένουν εκτός λόγω κορονοϊού οι Μασούρας, Βρουσάι. Ενώ με τις Ελπίδες θα βρεθούν στην Τρίπολη για τους αγώνες των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος απέναντι σε Λιχτενστάιν (25/3) και Πορτογαλία (29/3) οι Κώστας Τζολάκης, Βασίλης Σουρλής, Φώτης Κίτσος και Γιώργος Μαρίνος.

Επίσημα ματς με την Μολδαβία για το Nations League έχει ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ κόντρα στο Καζακστάν (εντός και εκτός έδρας), ενώ οι Αγκιμπού Καμαρά και Μαμαντού Κανέ θα αγωνιστούν με την Γουινέα σε εκτός έδρας αναμετρήσεις με Ν. Αφρική και Ζάμπια. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έχει κληθεί στο Πράσινο Ακρωτήρι για τρία φιλικά σε γαλλικό και ισπανικό έδαφος με Γουαδελούπη, Λιχτενστάιν και Σαν Μαρίνο, ενώ υποχρεώσεις με την εθνική ελπίδων της Πολωνίας έχει ο Μίχαλ Καρμπόβνικ.