Ολλανδία και Ιρλανδία δεν παίζουν απέναντι στη Ρωσία

Η λίστα με τις εθνικές ομάδες που δεν θέλουν να αγωνιστούν με τη Ρωσία μεγαλώνει. 

Ολλανδία και Ιρλανδία δεν παίζουν απέναντι στη Ρωσία

Πληθαίνουν οι Εθνικές ομάδες που δεν επιθυμούν να αντιμετωπίσουν την Ρωσία λόγω του πολέμου που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία.

Λίγη ώρα πριν UEFA και FIFA ανακοινώσουν επίσημα την αποβολή των Ρώσων, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ολλανδίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία είναι ξεκάθαρη ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν την Ρωσία, αλλά ούτε την Λευκορωσία, ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Ουκρανία.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ολλανδίας:


«Το συμβούλιο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ολλανδίας (KNVB) αποφάσισε κατόπιν συνεδρίασης ότι όλες οι αντιπροσωπευτικές ομάδες της χώρας δεν θα αγωνιστούν ξανά απέναντι στις εθνικές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, μέχρι νεοτέρας. Η KNVB καταδίκασε άμεσα την επιθετικότητα της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία την προηγούμενη Πέμπτη. Ελπίζουμε βαθύτατα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα λήξει το συντομότερο δυνατό.
Η σοβαρότητα της επιθετικότητας της Ρωσίας και η συνεργασία της με την Λευκορωσία οδήγησε στη λήψη αποφάσεων από την KNVB. Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν συχνές επαφές με πολλές ομοσπονδίες, την UEFA και τη FIFA. Θα διατηρήσουμε αυτή τη στάση όσο η σύρραξη συνεχίζεται».

Από την πλευρά της ανακοίνωση πως αρνείται να αγωνιστεί με την Ρωσία, έβγαλε και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ιρλανδίας, ενώ με αυτόν τον τρόπο έγινε η έβδομη ομάδα που προχωράει σε αυτήν την κίνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Ιρλανδία:

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ιρλανδίας (FAI) εκφράζει πλήρης την στήριξη της στην Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και επιβεβαιώνει ότι καμία Ιρλανδική ομάδα δεν θα αγωνιστεί εναντίον της Ρωσίας σε οποιοδήποτε επίπεδο μέχρι νεωτέρας.
Σε αλληλεγγύημ, το στάδιο «Aviva», θα φωτιστεί με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας σήμερα στις 19:00».