Σουηδία: Ζητά από τη FIFA την αποβολή της Ρωσίας από το Μουντιάλ

Η Σουηδία με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να αγωνιστεί κόντρα στη Ρωσία και ζητά την αποβολή της «αρκούδας» από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σουηδία: Ζητά από τη FIFA την αποβολή της Ρωσίας από το Μουντιάλ

Μετά την Πολωνία και η Σουηδία εξέδωσε ανακοίνωση όσον αφορά την παρουσία της Ρωσίας στα πλέι-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Ως γνωστόν, η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την Πολωνία στα πλέι-οφ των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης και σε περίπτωση πρόκρισης της «αρκούδας», τότε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας θα αναμετρηθεί με μία εκ των Σουηδία ή Τσεχία με έπαθλο να «εισιτήριο» για τη συμμετοχή στα τελικά του Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ.

Η Σουηδία βέβαια, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να αγωνιστεί κόντρα στη Ρωσία αν τεθούν οι δύο ομάδες αντιμέτωπες, ενώ παράλληλα ζητά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και την αποβολή της Ρωσίας από τα προκριματικά του Μουντιάλ, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Η ανδρική εθνική ομάδα δεν πρόκειται να αγωνιστεί κόντρα στη Ρωσία – όπου κι αν διεξαχθεί το παιχνίδι. Παράλληλα, η Ομοσπονδία ζητά από τη FIFA να ακυρώσει τους αγώνες που μετέχει η Ρωσία τον Μάρτιο», σημειώνει σχετικά.